Jackson Hole Neste

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Hei og god mandag, denne uken gjør vi oss klare for ukens viktigste hendelse, Federal Reserves “Economic Symposium” i Jackson Hole, Wyoming. Powell skal snakke førstkommende Fredag klokken 10:00 a.m E.T – altså rundt 15:00 Norsk tid. Her håper jeg foran alt at han utstråler kontroll og ikke usikkerhet som vi har sett mye av i det siste. Jeg tror i likhet med de fleste analytikere at Powell på Fredag vil fortsette med en hawkish tone. Det er viktig for Federal Reserve og gjenopprette prisstabilitet og ikke lette opp trykket ved første tegn til et trendskifte.

Vi vil altså trolig få et mye tydeligere bilde på hvor høyt styringsrenten vil gå og hvor lenge den vil forbli høy. Jeg tror det fort kan bli turbulent siden mange har priset inn rentekutt tidlig i 23’ og denne talen kan fort sende signaler om en lengre periode med høye renter for å sikre “kontroll” på inflasjonen, og da vil vi nok se noe volatilitet i markedet, så vær beredt skulle det skje.

Uten at jeg skal si at det kommer til å skje, så håper jeg litt på en tur ned til rundt $18.000 igjen, kunne vi fått en “dobbel bunn” her så ikke bare vil et slikt mønster ha 78,5% sjanse for å bryte opp igjen, men det vil også vitne om stor etterspørsel på dette prisnivået og kanskje overbevise flere av bjørnene (de som tror vi skal lengre ned) som roper om $11k-$13k Bitcoin, at med Blackrock på banen så er det kanskje ikke så realistisk lenger på kort sikt. jeg utelukker ikke at det kan skje, men ser for meg at da skal det nærmest et black swan event til. Misforstå meg rett, vi kan fint havne der på lengre sikt, men jeg tror så lenge det er mellomvalg i USA så er insentivene tilstede for å holde fasaden oppe litt til.

Under kan du se StockmoneyL’s chart på Tradingview, hvor vi også kan se via LMACD (Logaritmisk Moving Convergence Divergence) at vi straks kan se få se et trendskifte. En ting er sikkert, det blir en spennende uke.

@StockmoneyL

Det kan hende at det hele blir overraskende bullish, men jeg legger planer for begge tilfellene. Ha en flott uke!  • 📣 Kunngjøring 📣Som nevnt i sist uke har jeg holdt på med ett lite prosjekt som lanseres i dag! Nå er det endelig på tide å avsløre det. – Norsk innhold om bitcoin kommer i mange former og formater og du finner det spredt overalt. Nå har vi gått lei av at alt er så spredt og har laget Timechain.no – Norges første Bitcoin-magasin på Norsk! Her vil vi ha dybdeartikler om Bitcoin, intervjuer, samle det vi klarer av podcaster og annet innhold og mye mer. Jeg som allerede skriver så mye som jeg gjør, vil fortsatt ha størst fokus på nyhetsbrevet, men vil slippe et å annet gratis nyhetsbrev på Timechain.no, akkurat slik jeg har gjort på Facebook tidligere.

  • “Litt” frykt i markedet i helgen. XCN +4.2% – LEO +2.4% og CHZ +2.6% hadde økning mot uken før, ellers var det aller meste rødt på topp 100 listen. De største taperne var SCAM -40% – LDO -38% – CEL -34% – CRV -32% – GRT -30% – NEAR -30% – RUNE -30% BIT -30% AXIE/FIL/FLOW/APE -27%
@Cryptobubbles

  • Sør Afrikas Sentralbank har gitt lokale banker tillatelse til å hjelpe kundene sine med transaksjoner som kommer fra eller går til kryptovalutaer. I de nye retningslinjene står det: “Banker kan fungere som mellomledd for midler knyttet til kryptovaluta tjenester og aktiviteter, og kan spille en rolle i kundenes ønske om å kjøpe kryptovaluta gjennom fiat-valuta fra deres bankkonto. Bankene må sikre at de har tilstrekkelig dokumentasjon på transaksjoner som innebærer fiat-fiat, fiat-crypto, crypto-fiat.”@Finbold – kjekt å se at ikke alle sentralbanker er onde.

  • Lørdag var det noen som donerte hele 47 Bitcoin til OpenSats Legal Defense Fund. Fondet har som mål å støtte personer fra Bitcoin miljøet som havner i retten for å stå opp for frihet. Innsamlingen alle donerer til akkurat nå er Hodlonauts rettssak som starter 12. September i Oslo. Jeg vil selvssagt dekke rettssaken så godt jeg kan når vi kommer dit, men hvis du ønsker å støtte eller lese mer i mellomtiden kan du på —> defendingbtc.com
@Opensats

  • Fear & Greed indeksen reflekterer markedsfrykten da vi falt fra nøytralt 47 i score og helt ned til 27. Dette er et ganske stort fall på så kort tid.
@Alternative.me

  • Hvis vi ser på data fra Bitfinex kan vi se at ikke siden 16 Juni har vi sett like store short-posisjoner, men longs ligger fortsatt på over 100.000 Bitcoin long kontrakter. Faller vi langt nok ned og dette er girede posisjoner, så vil det fort kunne resultere i en kaskade av likvideringer og en lavere pris.
@Datamish

  • I helgen falt vi under realisert pris igjen, sist gang var 25 Juli. Så lenge man er under realisert pris så får Bitcoin billigere enn gjennomsnittet har kjøpt Bitcoin for. “billigsalg” 👍
@Glassnode

  • “Past Performance Is No Guarantee Of Future Results” – Hvis vi ser på Puell Multiple indikatoren så har den truffet betydelige bunner siden 2012. Vi har nå beveget oss ut av den “grønne sonen” og det har vært vanlig med en “re-test” av toppen av denne sonen etter at vi har brutt ut de siste tre gangene. Vil vi se historien gjentar seg?
@Glassnode

  • Bitcoin Miner kapituleringen er var offisielt over på Lørdag, dette var den tredje lengste kapituleringen i historien på 71 dager. Hash ribbon kjøpssignalet er ett av de mest profitable kjøpssignalene som er.
@tradingview @Charles Edwards Caprioleio

  • Brev fra Dan Morehead CEO i Pantera Capital fra 2013 når Bitcoin kunne handles for $100. “Det er som å kjøpe gull 1000 år f.Kr.” – Hvis 2013 var 1000 F.Kr. så er i dag 750 år f.Kr. Det er fortsatt ~ 98% av verdens befolkning som ikke har skjønt hva dette er enda.
@Pantera Capital


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på kryptonytt.substack.com

Skrevet av Alexander Ellefsen