Lansering av Timechain.no

Det er med stor glede å annonsere Timechain.no som det første Bitcoin-magasinet i Norge.

De siste årene har interessen for Bitcoin blitt stadig større, samtidig som det har vært vanskelig å orientere seg i jungelen av informasjon. Vi har derfor sett at det har vokst frem et behov for et magasin som utelukkende fokuserer på å levere kvalitetsinnhold om Bitcoin på norsk. Vår visjon er å skape et nettsted og en samlingsplass hvor informasjon om Bitcoin gjøres lett tilgjengelig og som kan bidra til å øke kunnskapsnivået i Norge. For å oppnå denne visjonen har vi samlet noen av de beste stemmene og ressursene om Bitcoin i landet. Vi ser frem til å formidle kunnskap sammen med dere.

I likhet med økt interesse for Bitcoin i Norge, har også interessen vært økende for «kryptovaluta» som sådan. Selv om det er mange spennende ting som foregår i dette universet, har det på samme tid vært et økende behov i Bitcoin-miljøet om å dra tydeligere skillelinjer mellom Bitcoin og andre former for kryptovaluta. Felles for initiativtakerne for dette nettstedet, er en underliggende forståelse av at Bitcoin representerer penger, og at protokollen har alle egenskapene som skal til for å kunne bli det foretrukne pengesystemet i verden. Sentralt for denne forståelsen, er at Bitcoin er et globalt pengesystem som ikke er avhengig av tilliten til en tredjepart for å fungere. Det er det første pengesystemet i verden med en absolutt verifiserbar knapphet, og det første pengesystemet hvor det ikke er mulig å sensurere transaksjoner eller å konfiskere eiendeler.

Det er de ulike sidene ved dette systemet som vi ønsker å belyse. I tillegg til dette vil vi snakke med mennesker som er involvert i Bitcoin. Dele idéer om hva Bitcoin er og hva Bitcoin kan bli. Felles for vår visjon, er at vi tror Bitcoin er fremtidens penger – og at det vil representere en bedre fremtid for mennesker over hele kloden.

Velkommen til Timechain.no.