Bitcoin bryr seg ikke

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

I går ble det kjent at MasterCard jobber sammen med Binance for å tilby kortbetaling med Bitcoin i over 90 millioner butikker! Det ble også kjent at VISA sammen med Ripio lanserer et forhåndsbetalt Bitcoin kort i Brasil som også skal gir brukerne 5% cashback i Bitcoin. Du kan si hva du vil men det er bearmarked nå, og likevel får vi nyheter hver dag som er så bullish at hadde noen fortalt meg at dette skulle skje for to år siden ville jeg ledd av dem.

Med økende inflasjon og en stor sjanse for en større resesjon (ja vi er i en nå) kan det være at prisutsiktene er begrenset en del fremover mot det vi kanskje trodde under Covid, men i mine øyne så ser jeg på samtlige av landene som sliter med høy inflasjon i verden i dag og det er oftest her at Bitcoin adopsjonen og Bitcoin bruken vokser raskest.

Med andre ord vil Bitcoin i en blomstrende økonomi gjøre det bra som en risk-on asset da oppsiden er enormt stor, men også i nedgangstider vil Bitcoin kunne gjøre det bra ved å forsterke verdigrunnlaget, adopsjonen og brukermulighetene. Når neste Bullrun endelig da kommer vil vi ha bygget en enda mer solid base, forenklet on-ramps og brukervennligheten ytterligere. Det neste bullrunnet kan fort bli det mest voldsomme vi har sett noen gang.

Personlig tviler jeg ikke ett sekund på at Bitcoin vil lykkes, men jeg er også klar over at makrobildet akkurat nå ikke er spesielt pent og at vi har flere potensielle hendelser som kan dra ned prisen ytterligere først. Enten det er Mt.Gox myntene eller Ethereum som går over til PoS som blir en katastrofe, arbeidsledighet og kollaps av boligmarkedene eller hva det enn skulle være, så har jeg is i magen og investerer i det jeg tror verden trenger mest av alt, og som er løsningen på mange av problemene vi befinner oss i og uansett hva som skjer så er det kun én ting som er sikkert, Bitcoin bryr seg ikke – Tick-tock, next block!


  • Australias finansdepartement skal kartlegge hvilke reguleringer som trengs for kryptospacet i det dem kaller en “token mapping”. Skattemyndighetene i landet anslår at over en million skattebetalere i landet har brukt krypto assets siden 2018. @themandarin.com.au – Her ligger Norge foran med sine 440.000 kryptobrukere fordelt på våre 5.37 millioner innbyggere, Australia har rundt 25.5 millioner innbyggere.

  • Ethereum utviklere fant bugs på “Nethermind” og “Go Ethereum’s” mainnett oppdateringer, oppdateringer som skulle gjøre dem klare til overgangen til PoS. Overgangen vil trolig ikke føre til en utsettelse av overgangen til PoS da det finnes flere andre utførelsesklienter på Ethereum. @Cryptoslate – Lover bra dette før overgangen neste måned. 😅
@Twitter
  • Cardano (ADA) er halvveis på sin store oppdatering, 46% av nodene rapporterer å ha oppdatert til versjon 1.35.3 som slapp sist uke. Vasil Hardfork trenger 75% av SPO’er (stake pool operators) til å oppdatere til denne versjonen før forken kan skje. @U.Today
@pooltool.io
  • Coinbase skal ha blitt stevnet i et gruppesøksmål fra over 100 kunder forrige uke på grunn av påstander om at firmaet angivelig ikke klarte å sikre kundenes kontoer, noe som stilte dem sårbare for uautorisert aktivitet. Søksmålet hevder at dette forårsaket at brukerne led finansielt etter å ha blitt låst ute fra sine kontoer enten permanent eller over lengre tid. I samme søksmål hevder de også at Coinbase har listet flere verdipapirer uten å ha registrert seg som en verdipapirbørs hos SEC. @Forkast

  • Hvis man ser på Bitcoinprisen mot 1-år+ Hodl wave så ser ikke dette ut som et spesielt pent sted å selge sine Bitcoin basert på tidligere historie.
@JohalMiles
  • Senator Ted Cruz (Texas) sier på Texas Blockchain Summit at Bitcoin kan bringe overflod, og sier at Bitcoin mining er netto positivt for miljøet da det insentiverer fornybar energiutvinning samtidig som det kan brukes til å fange energi som ellers ville vært bortkastet og balansering av strømnettet. @Dailyhodl – Si hva du vil om Ted Cruz ellers, men jeg setter pris på at han har satt seg inn i temaet og forstått teknologien.

  • Når vi ser på Netto Realisert Profitt/Tap med et 90 dagers snitt, så kan det se ut til at selgerne er “utslitte” og at de som var villige til å selge med tap har gjort dette. Skulle vi få en ny runde med massiv frykt kan nok flere finne på å selge med tap, men for øyeblikket ser det ut til at vi har funnet bunnen. Husk at prisen kan fortsatt gå ned mens denne indikatoren peker opp, skulle vi se manglende kjøpstrykk.
@Glassnode
  • Bitstamps (kryptobørs) CEO Jean-Baptiste Graftieaux sier i et intervju med Business2community at mange institusjoner nå er på vei inn i kryptouniverset og at det er massiv interesse fra disse klientene om dagen. Han sier også at regulering i dag er vanskelig i Europa da man må få en egen lisens for hvert eneste land, men med MiCA lovgivningen vil man kunne søke til ett land og få MiCA godkjennelse der, og vil da kunne drive i samtlige europeiske land. @Bitcoin.com

  • Vi ser ut til å snart krysse MA-ribbon og hele oppsettet ser ut likt som det gjorde i 2019 med den gule linjen med en betydelig avstand fra det faktiske prisnivået.
@StockmoneyL @Tradingview
  • Malaysias største uavhengige investeringsbank Kenanga Investment Bank Berhad, utvikler en kryptovennlig tradingapp til over 500.000 av sine kunder og planlegger å være i gang fra 2023. Med seg på lage har de fått Ant Group som igjen er en del av Alibaba Group. @investing.com

P.s Husk at Powell skal snakke førstkommende Fredag klokken 10:00 a.m E.T – altså rundt 15:00 Norsk tid. 

Tick-tock next block!

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på kryptonytt.substack.com

Skrevet av Alexander Ellefsen