Sitrep

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Hei, Håper helgen var fin selv om tallene pekte feil vei, endelig mandag så vi kjører igang en oppsummering av uken som var.

Jerome Powell kom inn hawkish som ventet på Fredag, han sa mye uten å si noe av betydning men han siterte noen av de mest “hawkish” tidligere sentralbanksjefene flere ganger i talen sin, og var tydelig på at noe rentekutt ikke var nært forestående.
Fredag forsvant dermed hele $1.25 trillioner ut av aksjemarkedet og selvsagt påvirket dette kryptospacet også.

@Finviz

Den neste inflasjonsmålingen med tallene fra August som kommer 13. September, vil være avgjørende for totalbildet, Har inflasjonen toppet seg eller bare flatet ut? er den på vei ned? Hvordan FED vil handle i tiden som kommer vil være et direkte resultat av denne målingen. President Biden på sin side ønsker nok for alt i verden at vi skal se positive tegn i økonomien mot mellomvalget og vil nok gjøre sitt ytterste for å påvirke dette.

Slik jeg ser det er det en mulighet for at vi med en god CPI måling for August kan få se et relief rally frem mot mellomvalget, men at de økende prisene og mangelen på gass, olje (på raffinerisiden), energi, mat og vann vil knekke markedene ytterligere i vinter hvis vi ikke ser noen store endringer. En løsning mellom Russland og Ukraina er nok heller ikke nært forestående. Det skal dog nevnes at fyllingsgraden av gassreserver i Tyskland er på hele 81.4% og ligger foran skjema, så jeg skal ikke svartmale gass-situasjonen helt, men denne vinteren vil kunne være knusende for mange Europeere.

@Tradingeconomics

Eurosonen sliter, og i Juni så vi et handelsunderskudd på €24.6 milliarder noe som var den åttende måneden på rad med underskudd. I stor grad er dette drevet av de høye energiprisene, Tyskland, Italia, Frankrike og Nederland er alle store eksportører av varer men netto importører av energi og råvarer, og med kostnadene som fortsatt er stort sett økende, er det flere og flere som ser seg nødt til å stenge dørene.

@indexmundi

Det er kjedelig å starte mandagen slik men dette er situasjonen nå. Jeg håper vi får et skikkelig relief rally før vinteren setter inn, da vil jeg nok ta litt profitt med delen av porteføljen som jeg trader med. Bitcoin som jeg har på mine Ledgere forblir der, da jeg har avtalt med meg selv at disse ikke skal røres på 9-14 år til uansett hva og jeg fortsetter å DCA mine faste beløp hver uke.

Forskjellen nå fra tidligere resesjoner og kriser er at vi har Bitcoin, så når alle sier at kryptomarkedet vil krasje og gå til null, så minner jeg på om at i land som har høy inflasjon, autoritære regimer og mistro til myndighetene, så blomstrer Bitcoin. Krypto kan fort gå til null, men ikke Bitcoin. Jeg vet ikke hvordan markedet vil reagere, eller hvor lavt vi vil gå, men det er i mine øyne en reell sjanse for at Bitcoin kan se enda høyere masseadopsjon som følge av de kommende årene.

Tiltro til politikerne er allerede på rekordlave nivåer i de aller største økonomiene i verden og fremtidsutsiktene er ikke akkurat fulle av solskinn. I Norge vil jeg tro pilene peker rett ned etter pendlerboligsaken, strømkablene og ikke minst at de nylig skjenket seg selv mer lønn i en tid der flere og flere sliter med å betale ting vi nesten tok for gitt tidligere.

pewresearch

  • VISA lanserer ett virituellt forhåndsbetalt “Bitcoin” kort i Europa i et partnerskap med NearPay. Det vil også kunne brukes sammen med 38 andre kryptovalutaer.
@NearPay
  • Selv om vi er under $20k igjen så hvis man zoomer ut så har Bitcoin de siste fem årene vært den beste investeringen du kunne gjort målt mot Dollar, Olje, Gull, S&P 500 eller kjøp av bolig.
@Pricedinbitcoin21
  • Over 60% av Ethereums’ noder kjøres på kun to skylagringsleverandører. Decrypt.co skriver at nå kan hele 14.36% av Ethereum nodene bli forbudt hos Hetzner Online GmbH etter at de nylig gikk ut og sa at det å bare kjøre selv 1 enkelt node var et brudd på brukervilkårene deres. “Using our products for any application related to mining, even remotely related, is not permitted”. Dette er en enorm svakhet med Ethereum som jeg ikke skjønner at ikke diskuteres i større grad. Nok en grunn til Ethereum trolig kommer til å feile, ikke det at vi ikke hadde nok grunner fra før.
Ethernodes
  • Selv om vi så en tilbakegang i det bredere markedet var det noen som endte uken i pluss. LUNC +44% – CHZ +20% – BIT +18% – HT +14% – TON +16%. Av taperne var de som tapte seg mest: UNI -15% – FLOW -15% – GMT -14% – QNT -13% – AVAX -12% – LDO -11% – CELO -11% – TWT -11%.
cryptobubbles
  • Hash raten til Bitcoin tilsvarer 220.000.000.000.000.000.000 operasjoner i sekundet. 220 EH/s! I ett bearmarket. Det er en helt sinnssyk utvikling.
mempool
  • De fleste av dere holder Bitcoin og som Bitcoinere er det viktig å snakke om sårbarhetene til Bitcoin, hva er de og hvordan kan man jobbe mot at det blir en realitet. Bitcoin Magazine hadde nylig en fin artikkel om dette her. Jeg vil også skrive en Norsk utgave på sikt der jeg tar for meg mine tanker rundt dette men har ikke mer plass igjen i dagens nyhetsbrev 😂

  • I en ny rapport fra Forbes Digital Assets mener de å ha avdekket at hele 51% av volumet som rapporteres i Bitcoin handler fra 157 kryptobørser virker å være blåst opp av børsene eller såkalte wash trades, som faller inn under markedsmanipulasjon og er ulovlig.

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på kryptonytt.substack.com

Skrevet av Alexander Ellefsen