Boligmarkedet

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Jeff Weniger har analysert boligmarkedet i USA og kommer frem til at boligkrisen har så vidt begynt. kostnaden på boliglån har økt markant og Vest i USA har gjennomsnittlig kostnad på boliglånene nærmest tredoblet seg. Ikke er Federal Reserve ferdig å heve rentene heller.

@JeffWeniger @NAR @Refinitiv

Antallet nye hus har eksplodert men vi ser ut til å finne få til ingen kjøpere.

@JeffWeniger @NAR @Refinitiv

Kjøpsaktiviteten er ned 28.8% på linje med noen av de tidligere verste resesjonene vi har sett, samtidig sier Det Hvite Hus at “vi er ikke i en resesjon” 😂

@JeffWeniger @NAR @Refinitiv

Kjøpsaktiviteten er ned 28.8% til tross for at prisnivåene er tilbake på et nivå vi ikke har sett siden 2005 og likevel har ikke kjøperne råd til disse prisene.

@JeffWeniger @NAR @Refinitiv

I Norge er hyttesalget ned 30% så langt i år. Nyboligsalget er ned 36% i år. NRK skriver at 1 av 10 i Norge har ikke råd til en boligrente på over 4% og det er da 300.000 som frykter de kan komme til å måtte selge boligen. Vi er altså ikke immune her hjemme heller.

– Boligmarkedet i USA med enda høyere renter vil tvinges helt ned i knestående snart. Boliglånene blir tyngre og tyngre og betjene. Med en ellers høy og bred inflasjon så er det ikke enkelt å leve komfortabelt uten å ha over snittet lønn og være lite belånt. Hvis dette nå forsterkes av høyere energipriser i vinter er det kanskje ikke så rart at Michael Burry kun sitter på aksjer i GEO 0.00 en tilbyder av privatiserte fengsel. (investoren bak “The Great Short”).


  • Vi traff prismålet på “rising wedge” mønsteret nesten helt ned til dollaren. Får vi en dobbel-bunn fra her eller må vi helt ned å teste $17.500 en gang til? Hva tror dere? En dobbel-bunn her kunne potensielt tatt oss til ~ $30k
@Tradingview
  • Japans finanstilsyn har foreslått skattelettelser for krypto-assets for institusjoner og privatpersoner i landet. Dette støtter opp under statsminister Fumio Kishidas innsats for å styrke økonomien i landet @Bloomberg – Japan har vært plaget av dårlige skattemessige forutsetninger for å fostre innovasjon og skape verdier for landet i kryptospacet.

  • Helt utrolig, El Salvador har havnet på topplisten globalt i søk på “Bitcoin” etter at de gjorde Bitcoin til lovlig/tvungent betalingsmiddel. Selv når man summerer helt tilbake fra 2016 til i dag! Går man lengre tilbake i tid er det Nigeria som leder med El Salvador hakk i hælene. Ellers er det interessant at Sveits, Østerrike og Nederland alle er såpass høyt på listen men jeg mistenker at Nederland har fått en boost etter at bøndene begynte sin protest mot det nye forbudet rundt bruk av for mye Nitrogen i landbruket.
Google Trends
  • Afrika leder globalt i Google søk på “Bitcoin mining”.
@Google Trends @Documenting BTC
  • Georgia har nå utarbeidet en ny reguleringsplan for kryptovalutaer og sier i en pressemelding fra finansminister Levan Davitashvili at planen har vært å lage et rammeverk som kan integreres sammen med de nylig utarbeidede reglene til EU, dette inkluderer VASP loven (Virtual Asset Service Provider). @Cointelegraph

  • Antallet Bitcoin på børsene fortsetter å synke, etterspørselen er der og flere og flere får øynene opp rundt risikoen man påtar seg når man holder Bitcoin på en børs kontra f.eks. en Ledger. Vi har ikke sett så lite Bitcoin på børsene siden April i 2018. Det at vi fortsatt er i en nedtrend i et bear market sier mye.
@Glassnode
  • NUPL indikatoren (Net Unrealized Profit/Loss) er tilbake på “kapitulering” og dette er vanligvis de beste kjøpsmulighetene i Bitcoins historie.
@Glassnode
  • El Zonte, i El Salvador, også kalt Bitcoin Beach vil nå få en infrastrukturpakke fra staten på over $200 millioner for å utbedre og videreutvikle området etter at Bitcoin Beach nærmest har oppnådd ikonisk status i Bitcoinmiljøet. President Nayib Bukele selv kommenterte pakken:

«El Zonte som for mange er kjent som Bitcoin Beach, er et område på 15.000 kvadratmeter som nå skal fikses, det skal føres opp et shopping senter, parkeringsfasiliteter, strandklubb og ett nytt kloakkanlegg.» – @FinboldFormelen for Bitcoins mining rewards over tid, vakrere blir det ikke.


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen