Trøbbel i bassenget.

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Jeg bruker vanligvis ikke dekke mining i så stor grad men fikk en forespørsel om å snakke om Poolin så hold på hatten, vi prøver å forklare hva som har skjedd her.

Først, En “mining-pool” er en beskrivelse av minere som samler maskinkraften sin og deler på gevinsten skulle en av deres maskiner løse “gåten”. Mandag kom en av de fem store mining-poolene, “Poolin” ut og sa at flere minere har prøvd å gjøre uttak fra sine mining-wallets uten hell siden starten av August, og at de nå innrømmer å ha likviditetsproblemer. Ikke lenge etter nyheten slapp suspenderte tjenesten offisielt uttak fra deres tjeneste.

@mempool.space

Mining-pools skal ikke kunne ha likviditetsproblemer, du har minere som miner Bitcoin, og rewards blir fordelt til minere. Dette minner nesten mest om Celsius der en sentralisert tjeneste har av brukt midler de ikke har, gudene vet på hva (kan være kostnader i forhold til flytting av operasjonen deres fra Kina til USA eller spekulasjon i DeFi osv). Andelen av hashraten som tilhørte Poolin falt fra over 10% til 5.88% når nyheten slapp, og minere byttet pools, men de er nå faktisk på over 9% igjen.

Forespørselen jeg fikk var ordlagt som “er dette en trussel for Bitcoin?”. Svaret er nei. Minere kan bytte miningpool på svært kort tid, og dette vil bare fungere som en påminnelse for alle minere om å ta ut sine Bitcoin-gevinster oftere. Dette er nok en demonstrasjon på at når mennesker er involvert i noe så er det en stor sjanse for at ting kan gå skeis.


– I går kom WSJ ut med en rapport fra Nick Timiraos som mener at en 75bps renteøkning (0.75%) er svært sannsynlig nå når Federal Reserve skal ha neste rentemøte senere denne måneden. Timiraos røper ingen kilder, men virker altså troverdig etter å ha hatt riktig tidligere. Markedene har nå priset inn en 90% sjanse for en 75bps økning som sendte aksjemarkedet lavere i går.

– Lightning nettverket nærmer seg 4700 BTC i kapasitet, og har nok passert dette når nyhetsbrevet kommer ut. Kan vi ta et øyeblikk for å sette pris på hvor billig Lightning faktisk er? Gjennomsnittlig grunnavgift for å sende en transaksjon er på 910 “msats” og msats, eller millisatoshi, er tusendeler av 1 satoshi). En vanlig Bitcoin transaksjon snitter på rett over $1, En Lightning transaksjon snitter på 1 satoshi eller $0.000301142.

@mempool.sapce

– Mandag ble det kjent at tidligere finansminister og sentralbanksjef i Brasil Henrique Meirelles er ansatt som rådgiver for Binance, og vil bli en del av deres globale styre. Binance sa mandag at de snart ville slippe mer info men da det fortsatt ikke har kommet noe nytt nevner jeg det i alle fall i dagens nyhetsbrev.

– Fra Tirsdag til Onsdag når vi så prisen falle til $18.500 så vi hele 100.428 handler bli likvidert med en prislapp på $351 millioner – $125m av disse var i Bitcoin. Play stupid games win stupid prizes.

@Coinglass liquidations

– Nereus Finance en DeFi staking-plattform på Avalance ble påvirket av et “flashlån arbitrasjeangrep” på Tirsdag, personen som gjorde handelen brukte et $51 millioner flashlån til å påvirke prisen på tokenet til Nereus, for så å cashe ut. Når lånet var betalt tilbake satt hen igjen med $370.000 i USDC.

– På Bitcoin Obituaries kan man klikke seg inn på en samling av artikler fra kjente nyhetskilder der ofte kjente investorer/tradere/politikere eller journalister skriver om enden på visa for Bitcoin. Overraskende nok så vi hele 93 slike saker i 2018, og nå midt under en resesjon med komplett kaos i verden, er det blitt registrert 21.

@99Bitcoins

– I Juli i Brasil har over 1,3 millioner mennesker registrert at de nå eier Bitcoin eller krypto. Skattemyndighetene i landet estimerer at over 10 millioner mennesker, over 5% av befolkningen eier kryptovalutaer og adopsjonen er enorm @triple-a.io

– Litt hopium må vi ha. Det ser kanskje ikke så strålende ut i forhold til prisen om dagen, men det gjorde det ikke i 2013-2016 under bear-markedet heller:

@StockmoneyL

– I går markerte 1-årsdagen for Bitcoin som “legal tender” status i El Salvador. Selv om prisen er ned, er adopsjonen, investeringer og turismen blomstrende! Tidligere i uken skrev jeg at innbyggere i landet nå mottar opptil $400.000.000 mer i året gjennom Bitcoin-overføringer enn de ville gjort hvis de brukte det tradisjonelle banksystemet og Western Union osv. Det står respekt av satsningen til El Salvador, det er ikke lett å tenke med lange briller i dagens økonomiske system. Å investere i Bitcoin er jeg overbevist om at vil bli meget positivt for landet i fremtiden. Kritikerne tenker alltid kortsiktig uten å forstå Bitcoin. Å kritisere Bitcoinsatsningen til El Salvador blir som å kritisere en bonde dagen etter han plantet en rekke med epletrær “Vi ser du har brukt penger på dette, men hvor blir det av eplene?”. Det fine med Bitcoin er at jo mer man forstår Bitcoin jo lettere blir det å se lengre frem i tid enn i morgen.


For dere som ikke har vært på Bitcoin meetups, så anbefales det og nå har du to gode sjanser:

  1. Bitcoin meetup i Oslo 09.09 → Les mer om, og meld deg på her!
  2. Bitcoin meetup i Stavanger 11.09 → Les mer om når og hvor her!

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen