Reisebrev fra Baltic Honeybadger 2022

Baltic Honeybadger 2022 gikk av stabelen i Riga, Latvia den 3-4 september. Det norske Bitcoin-miljøet var representert ved en liten delegasjon. Dette er et kort reisebrev som forteller hvordan denne typen konferanser er. Det faglige er lagt ut på nett og kan finnes her: https://www.youtube.com/c/HodlHodl.

La det ikke være noen tvil om at å reise på en Bitcoin-konferanse er noe ganske annet enn andre typer konferanser. For de som er interessert i Bitcoin, vil ikke ha noen problemer med å komme i snakk med sine likesinnede på en konferanse som dette. For de som er kjent i det norske Bitcoin-miljøet vil flere av profilene som man traff på konferansen være kjente, som blant annet Bitmynt-Sturle og Svein Ølnes som har vært med i mange år.

Baltic Honeybadger er en konferanse som har holdt det gående noen år, men årets konferanse var den første som har blitt avholdt siden 2019. På listen over foredragsholdere var mange kjente navn som blant annet Adam Back, Michael Saylor, Jack Mallers, Samson Mow, Jimmy Song, Giacomo Zucco og Stephan Livera for å nevne noen. Denne typen konferanser er i tillegg nokså intime slik at det er flere anledninger til å mingle og slå av en prat med foredragsholderne som møtte i Riga (noen stilte opp på Zoom).

I motsetning til Oslo Freedom Forum som ble arrangert i mai i år, er Baltic Honeybadger en mer teknisk innrettet festival (selv om den også har filosofiske innslag). Den tiltrekker seg således et mer teknisk innrettet publikum også, men dette er ikke til hinder for at selv mindre teknisk begavede bitcoinere (som undertegnede) også får mye ut av konferansen.

Først og fremst er denne typen konferanser et yndet sted for å treffe likesinnede og bygge nettverk med folk som ønsker å bygge og spre Bitcoin-adopsjon. Vi traff flere dyktige mennesker underveis, og kanskje den største overraskelsen var å treffe en nordmann som jobbet i det anerkjente selskapet Blockstream (som ledes av Adam Back). Sammen diskuterte vi blant annet muligheten for å starte en Bitcoin-konferanse i Norge.

Det som er videre kjekt med denne type konferanser, er at man alltid treffer noen med samme interesser som en selv. De som er mest interessert i Bitcoin-mining, vil treffe sine likesinnede, de som er mest interessert i filosofien vil finne sine venner også videre. Grensene blir visket ut og man går umiddelbart inn i de dypere samtalene med andre. Foruten dette var det mye sosialisering på kveldstid og det var aldri langt mellom de dype og gode samtalene. På veien hjem var sekken pakket full med inspirasjon og motivasjon til å drive på videre.

Neste mulighet er Bitcoin Amsterdam den 12-14 oktober hvor blant annet Erik Dale skal være foredragsholder. Det blir garantert en del nordmenn å treffe der nede også.

Alle konferansedeltakerne ble møtt med denne plakaten i foajeen på konferansesenteret. #WeAreAllHodlonaut (Foto: Alexander Puziy)
Paneldiskusjon i den største salen (Foto: Alexander Puziy)
Den største salen som ble brukt under Baltic Honeybadger 2022 (Foto: Alexander Puziy)
Paneldiskusjon (Foto: Alexander Puziy)
Jimmy Song og Knut Svanholm signerer bøker på Konsensus Network sin stand (Foto: Alexander Puziy)
Utenfor konferansesenteret var det rigget opp med telt, vogner og stands. Her ble det servert mat og drikke. (Foto: Alexander Puziy)
Både Peter Todd og Adam Back var tilstede under konferansen (Foto: Alexander Puziy)
Mempool.space sin stand under Baltic Honeybadger 2022 (Foto: Alexander Puziy)
Braiins sin stand under Baltic Honeybadger 2022 (Foto: Alexander Puziy)
Artwork (Foto: Alexander Puziy)