The Merge

The Merge

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

I dag er dagen, når jeg skriver nyhetsbrevet sier denne nedtellingen at den estimerer at “mergen” skjer så tidlig som rundt 07:00 – Torsdag 15 September. Som også er årsaken til at jeg sender ut nyhetsbrevet tidligere (Onsdags kveld).

Dette er dagen der “desentralisert blokk-kjede” som en beskrivelse av Ethereum virkelig skal bli “in name only”. Dagen er kommet da konsensusmekanismen til Ethereum går over fra Proof of Work (PoW) til Proof of Stake (PoS).
40% av all Ethereum er eid av topp 100 adressene og på PoS vil de som har de største eierandelene staket, fortsette å utkonkurrere mindre holdere og få større og større andeler av nettverket over tid, helt til det er eid av en eller noen få med store andeler.

@Blocknative.com

Personlig ser jeg ingen fremtid for Ethereum på PoS, de møter et hav av bedre konkurrenter på PoS, det var PoW som skilte Ethereum fra resten av lignende prosjekter, og man skulle jo tro at de høye avgiftene på Ethereum ville bli bedre på PoS, men det blir det altså ikke. Nye brukere vil ikke velge Ethereum når man kan bruke konkurrentene til en hundredel/tusendel av prisen, raskere, enklere.

For de av dere som fortsatt holder Ethereum så håper jeg på et stort rally, at markedet skyter fart og at Ethereum når nye høyder. Jeg unner dere alle å tjene penger! Jeg oppfordrer likevel å være flink å ta profitt eller sette stop-losses skulle det skje slik at dere i alle fall ikke taper penger. Jeg hadde planer om å shorte Ethereum hvis mergen blir en “sell the news event” men klokken 07:00 sitter jeg på flyet til Bergen. – Typisk.

P.S Jeg er på jobbreise i Bergen Torsdag-Fredag så jeg er noe treg å svare på meldinger og jeg vet dessverre ikke på forhånd om jeg har tid til å skrive nyhetsbrev for Fredagen enda da det skal være et ganske pakket program. Jeg skal gjøre mitt beste for å få ut noe 🙂


– Hodlonaut saken dag 3, Dagen startet med Hodlonaut på vitneboksen, han fikk forklart litt av sin historie og hva som tiltrakk han til Bitcoin. Hodlonaut viste til en artikkel av The Guardian i 2016 som kalte CSW en svindler, Vitalik sin Tweet som kalte han en svindler, Charlie Lee som tweetet at han var en svindler og andre, det er merkelig at Hodlonaut har blitt det store fokuset her og det antydes at det var fordi han ble sett på som et “lett mål”.

CSW inntok vitneboksen og fremsto usammenhengende, rotete og sær som vanlig. CSW hadde nok et freudiansk glipp og sa “Satoshi brukte dette som bevis”. CSW hevder at han aldri har forfalsket eller bedt andre forfalske bevis på sine vegne enda han tidligere har hatt en dommer kritisere han for å ha gjort nettopp dette. Under en gjennomgang av e-poster, filer og dokumenter spurte Hodlonauts advokat om det fantes noen “ekte” dokumenter, CSW svarte “Ja det er noen ekte dokumenter”🤦‍♂️

På slutten av dagen spurte dommeren det spørsmålet alle tenker på “hadde det ikke vært lettere å bevise at du er Satoshi på blokk-kjeden enn å gjøre alt dette?” CSW kom med enda mer svada om at det innebærer å finne 90-100 individer og det er “veldig tidskrevende”, dommeren bare smilte.

– Hvis dette er ditt første bear-marked og du fortsatt holder, vit at det blir lettere. På videoen under kan du se hvordan hashraten tradisjonelt har vært nesten ledende for prisen på Bitcoin, og gjett hva? Hashraten nådde nettopp en ny all-time-high.
Pust med magen, hvis du har midler du har “råd til å tape” så er kjøp på disse nivåene fortsatt ufattelig billig sett med lange briller.

takenstheorem @takenstheoremhash ~ price / time ~ scale #Bitcoin

January 9th 2022844 Retweets2,701 Likes

– Som jeg nevnte over så nådde Bitcoin nok en ATH is hashrate og har nå passert 232.1 kvintillioner hashes i sekundet. Under kan du se veksten fra de siste 30 dagene vist som 7 dagers gj.snitt.

@Blockchain.com

– Fidelity, Citadel og Charles Schwab har kunngjort lanseringen av en Bitcoin-børs ved navn EDX. Bloomberg skriver at forventet lansering er satt til November.

– Michael J Burry tweetet dette chartet og sier: “Dette er hvorfor inflasjon er den verste formen for regressiv skatt. Prisen på matvarer har aldri før økt så raskt!” – Den prisøkningen er enorm og jeg har familie i USA som sier at dersom de ikke byttet til billigere varemerker er prisen opp noe sånt som 40-50% på en mengde varer.

@Michael J Burry @Bloomberg

– For å følge opp miningpoolet “Poolin” som nylig sa de hadde likviditetsproblemer så kan du tydelig se at miningpools ikke har så mye makt som mange liker å hevde. Når minerne er misfornøyd så skifter de til andre miningpools. Poolin har gått fra å “løse” over 11% av alle blokker ned til 4.63% av dem.

mempool.space

– Til tross for et brått fall etter inflasjonstallene kom så observerte vi lavere frykt enn forrige uke. En score på 27 i går mot et snitt på 24 sist uke forteller at selv om det var økt frykt så ble det ikke panikk selv om vi falt under $20k ett øyeblikk.

Alternative.me

– Så da ble det ikke ukentlig dobbelbunn slik som 2018 bearmarket som jeg viste tidligere i uken, får vi nå se en trippelbunn slik som i 2014-17? Neste uke er det nytt rentemøte (FOMC) for Federal Reserve 20-21 Sept. Kanskje får vi en ny retest av $17.5k nivået?

@Chart av Stockmoney Lizards


– Da inflasjonstallene kom på Tirsdag så Nasdaq det verste krasjet siden mars 2020. Dette fordi vi så 8.3% istedenfor 8.1% inflasjon YoY og 0.1% økning i inflasjonen generelt. Markedet er utrolig sensitivt som du kan se under:

@JackFarley

– USA’s marked tapte tilsvarende 4x Bitcoin i markedsverdi på Tirsdag. @investing.com – Jeg lurer på når investorer i obligasjonsmarkedet og aksjemarkedet begynner å innse at det ikke finnes mange trygge havner for pengene sine i all elendigheten vi ser. Bitcoin har egenskaper som egner seg som en hard valuta, bedre enn gull da Bitcoin kan verifiseres av alle, og har umiddelbare oppgjør. Fiats tid er kommet. Innen 2035 er dollaren verdiløs, som Greg Foss sier “det er bare matematikk.”

P.s I dag skal også Gary Gensler (Chair i SEC) vitne for Senatets banking Komité.


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *