Vinteren kommer

Vinteren kommer

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Endelig mandag, klar for en uke med FOMC møte (Tirsdag-Onsdag), Cardano ADA Vasil hardfork (ca. 22 September) og ikke minst en avgjørelse i Hodlonaut vs. CSW i Oslo Tingrett. Jeg følger.

I forrige uke skrev CNBC om Klarna som er en “kjøp nå, betal senere” tjeneste, der over halvparten av produktene kundene brukte klarnas løsninger til på deres topp 100 liste, nå var vanlige husholdningsprodukter og matvarer. Dette er et stort rødt flagg da det sender tydelige signaler om at folk nå må bruke gjeld for å kjøpe mat nok til å overleve.

CNBC

Matvarer har økt med 13.1% i USA i år, og her hjemme i Norge har vi også passert over 10%. Rentemøtets konklusjon på Onsdag vil derfor bli svært interessant å følge med 80% sjanse for 75bps/0,75% økning. Husholdningsvarer/Matvarer er som regel det siste man prøver å spare inn på, og denne rapporten fra Klarna kombinert med en eventuell ny stor renteheving og økende energipriser vil muligens være nok til kroken på døra for ufattelig mange mennesker i tiden som kommer.

På den andre siden sier aksje-strateg Jonathan Golub i Credit Suisse at de forventer at Federal Reserve stopper rentehevingen raskere enn ventet, kanskje innen fire til seks måneder da de ser inflasjonen komme ned ytterligere fremover. Da Jonathan ble spurt av CNBC om hvor lang tid det ville ta før vi så en positiv reaksjon på dette i markedet svarte han at “inflasjonskollapsen” ville skje innen de neste 12-18 månedene.

P.S “selloffen” vi ser i dag som har tatt oss til $18k igjen er etter min mening frykt knyttet til det kommende rentemøtet i tillegg til at Biden ba myndighetene doble innsatsen rundt regulering av kryptospacet før helgen.


– Frykt og grådighets-indeksen viser at vi fortsatt er i fryktsonen men ser ut til å bevege oss mot nøytral. Det vil bli spennende på Onsdag når vi får vite hva FED (Federal Reserve) kommer frem til rundt styringsrenten på FOMC møtet. Forvent volatilitet ved uventet resultat her.

@Alternative.me

– Bloomberg intelligence skriver at Bitcoin vil bli det nye digitale gullet og at adopsjonen og etterspørselen er økende, dermed ser de det kun som et spørsmål om tid før Bitcoin passerer $100.000.

– Bitcoin blir mer og mer en nødvendighet i en destabilisert verden, se Tweeten under. “Denne mannen ranet en bank for sine egne $210.000 for å betale for sin fars medisinske utgifter i Libanon”. Finnes det en bedre reklame for å eie sine egne penger? Finnes det en bedre reklame for selvoppbevaring med f.eks. en Ledger?
Onsdag i forrige uke ranet nok en person en bank i Libanon og krevde kun sine egne penger, denne gangen en kvinne, også henne for å betale for utgifter til sin kreftsyke søster som var på sykehus. – Hvis du raner en bank får du fengsel, når banken raner deg får de lønnsøkninger og bonuser, forstå det den som kan.

– Apropos autoriteter som ikke lar deg ta ut pengene dine. Micah som er en sterk stemme i Ethereums utvikler chatter, foreslår åpent å avvente med å la brukere som har staket sine Eth, få muligheten til å “unstake”, altså til å ta ut sine penger.
Yield-trap hvor? Ethereum.

@OrWeinberger

– Etter at Ethereum gikk over til PoS fra PoW sier data fra Santiment, en analyseplattform for kryptospacet, at 46.16% av nodene som prosesserer transaksjoner og legger til nye blokker kan tilskrives kun to (2!) adresser som er eid av Lido og Coinbase. Gnosis med-gründer Martin Köppelmann sier at etter mergen så kontrollerer de syv største enhetene over to tredeler av verifiseringen på blokk-kjeden og beskriver situasjonen som “meget skuffende”. @beincrypto – meget skuffende?
1. Jeg sa i forkant at et “sell the news event” ble det mest trolige utfallet av mergen og det skjedde. 2. Jeg har pekt på og snakket om disse tingene utallige ganger tidligere og det har mange andre også, de som ble “skuffet” har ikke satt seg inn i Ethereum og eller PoS.

– Klimaanalytiker Daniel Batten har satt sammen en liste av de største børsnoterte firmaene i Bitcoin og sett på utslipp. Hvilken andre industrier kan skryte av at størstedelen av markedsdeltakerne bruker 90% karbonnøytral energi uten å bruke karbonkreditter?

@batcoinz.com

– @MacroAlf viser med grafen under at de fem største økonomiene i verden opplever den raskeste nedgangen i kredittskaping på over 20 år. Historien tilsier at inntjening og økonomisk aktivitet vil følge.

@The Macro Compass

– Basert på data fra “Ultrasound.money” så har beholdningen av Ethereum økt siden mergen med 2.202 ETH. Ethereum vil kun være deflasjonært når kostnaden for å bruke nettverket er over 16 Gwei. 8 ganger så mye som når jeg skrev dette.

Ultrasound.money

– Denne ukens vinnere: CEL +17% – CHZ +12% – XRP +6% – QNT +3%
Ukens tapere: ETHW -74% – LUNC -33% – ETH -19% – EOS -18% – KSM -16% TON -16% – HNT -15%.

@Cryptobubbles

– Therationalroot deler en sammenligning av 2014/18/22 hvor vi kan se at etter fallet til “gulvet”, har det vært etterfulgt av en lengre periode hvor vi svever rundt “mesaninen”, før vi bryter opp og ut over korttidsholdernes kostbasis. (snittpris).

@Therationalroot

All paper money eventually returns to its intrinsic value – zero” – Voltaire 1729

En SHA-256 hashfunksjon gjort for hånd:Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *