SEC ut mot Ethereum

SEC ut mot Ethereum

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

SEC, Securities and Exchange Commission med Gary Gensler i spissen brukte ikke mange dagene etter at Ethereum gikk over til Proof of Stake før de klassifiserte Ethereum som «et sentralisert nettverk som de mener å kunne regulere».

@Decrypt

I et søksmål mandag går SEC etter krypto influenser Ian Balina for å ikke ha registrert en kryptovaluta som verdipapir før de kjørte i gang en ICO (Initial Coin Offering) i 2018. I søksmålet står det nærmest med liten skrift “transaksjonene tok plass i USA” og videre forklarte at Ethereums valideringsnoder har høyere konsentrasjon i USA, og dermed mener SEC at transaksjonene tok plass i USA.

Implikasjonen her er at alle transaksjoner på Ethereum tar plass i USA og dermed skal reguleres av SEC som har mandat til å overse verdipapirhandel i landet.
Skulle de få medhold her vil alt som er bygget på Ethereum, det være seg DeFi eller NFT aktivitet plutselig havne i kikkerten til SEC.


– Renteøkningen fra FOMC i går kom på 75bps (0.75%) som forventet, selv om vi så en liten dipp ned til $17.966 for Bitcoin. En økning på 50bps ville skapt mistillit til Federal Reserve etter at vi så at inflasjonen ikke var under kontroll tidligere denne måneden. Selv om vi kanskje fortsatt skal lengre ned så har ikke USA snart råd til at det blir så mye verre, boligprisene synker og assets går ned i pris = lavere skatteinntekt. Vi nærmer oss altså punktet hvor skatteinntektene ikke er tilstrekkelig for å opprettholde landet og viktigst av alt, betjene gjelden sin. Hvis ingenting “pumper” snart så vil mindre inntekt og økende renter sprenge statskassen og landet gå konkurs.

@TXMCtrades

Hodlonaut v CSW – Begge sidene er ferdige med sine sluttinnlegg. Oppdatering vil komme på Timechain hvor man kan lese i detalj fra dagen, men for å illustrere hvor mye CSW’s advokater griper etter halmstrå syntes jeg denne var fin. CSW’s advokat siterte saken Aftenposten v Morgan Anderson, “nåværende fakta er irrelevant, bare kjente fakta på uttalelsens tidspunkt”. De insinuerer dermed at Hodlonaut er “skyldig” i å kalle CSW en løgner kun fordi at løgnen hans på det tidspunktet var “hemmelig”.

– Under kan du se et kart over Bitcoin mining-operasjoner i Texas. Arcane Researchs Jaran Mellerud påpeker at størsteparten av disse operasjonene ligger i den vestlige delen av staten hvor de monetiserer tidligere tapt vind og sol-energi. – Økt profitt fra grønn energi = mer lukrativt for strømselskapene = mer grønn energi.

@JMellerud

Seed Group et firma eid av Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum (kongefamilien). har inngått partnerskap med Coincorner, en global leder innen Bitcoin og Lightning tjenester. Seed Group skal hjelpe Coincorner og ekspandere sin operasjon i Midtøsten og markedsføre deres Bitcoin produkter og tjenester i regionen. Coincorner vil fokusere på å bygge en brukervennlig plattform der alle i UAE (United Arab Emirates) kan kjøpe, selge, sende, motta og lagre Bitcoin i tillegg til løsninger for bedrifter som ønsker å foreta handel i Bitcoin. – Dette er STORT!

“Bortsett fra enkeltpersoner, er et stort antall selskaper klare til å omfavne Bitcoin og andre digitale valutaer som lovlig betalingsmiddel for fremtidige transaksjoner. UAE ønsker å tilby et vekstorientert miljø for fintech-selskaper ved å etablere et økosystem for digitale valutaer. selskaper som handler med kryptovalutaer har et stort potensial i Emiratenes digitale økonomi.” – CEO Hisham Al Gurg, Seed Group.

– Hvis vi ser på Google trends kan vi se at Bitcoin er tilbake på November 2020 nivå i søkeinteresse, som fortsatt er høyt. Vi kan også se at “krig” har blitt en mindre og mindre bekymring siden 2004 helt frem til Russland gikk inn i Ukraina og ser nå økende ut igjen. Likevel er Bitcoin mer fengende for befolkningen i Tyrkia enn krig er. Vi kan også se at søkeresultatene for inflasjon er på vei opp og resesjon var nylig på samme nivå som under finanskrisen i 2008.

@Google Trends

– I en ny rapport fra Chainalysis kan vi se hvor den største adopsjonen av krypto i 2022 er. Landene med høyest adopsjon er 1. Vietnam – 2. Filippinene – 3. Ukraina –
4. India – 5. USA – 6. Pakistan – 7. Brasil – 8. Thailand – 9 Russland – 10 Kina.

Chainalysis

– I samme rapport konkluderer de med at adopsjonen er redusert i forhold til under bull-runnet men at vi fortsatt ser større adopsjon enn vi gjorde før bull-runnet startet. Dette sier jo alt man trenger å vite for å kontre argumentet “Det er bare hype”. Vi vokser raskere nå enn før “hype-syklusen” som vi ser etter hver halving.

Chainalysis

– I går la jeg ut ekstra innhold for abonnenter “Slutten på mellomklassen” hvor det forklares hvorfor vi har pengepolitikken vi har og hvordan dette visker vekk middelklassen og styrker de rikeste. Det ble mye skriving derav litt kortere nyhetsbrev i dag. Snakkes i morgen.

P.S Er det noen interesse for en Twitter Spaces? Jeg har ikke brukt funksjonen godt nok i forhold til hva jeg kanskje kunne, hadde dere vært interessert i å ta en prat med meg om markedet, self-custody eller hva enn det skulle være så gi gjerne en lyd i kommentarfeltet. Hvis det er interesse så prøver vi å få til en relativt snart.

Leave a commentUnder kan du se premiene for en “StarCraft” spill turnering for 11 år siden. De virkelige vinnerne var de som kom på 5-8 plass. I Norske kroner i dag, ville 5-7 plass være verdt fem millioner kroner.


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen