For stor til å feile


For stor til å feile

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Bankene “Credit Suisse” og “Deutsche Bank” trender på Twitter sammen med “Lehman” i dag, det er et dårlig tegn. Lehman Brothers var investeringsbanken som måtte slå seg konkurs i 2008, det sendte et jordskjelv i finanskrisen i 08. På denne tiden var de den fjerde største investeringsbanken i USA og det ble den største konkursen i USAs historie.

Når man ser på CDS (Credit Default Swaps), så kan vi se at markedet nå priser inn en 20% sannsynlighet for at banken Credit Suisse går konkurs, dette er nesten på samme nivå som vi så under finanskrisen i 08’.

Under kan du se en liste over G-SIBs (Global Systemically Important Banks) med Price to Book forhold (PtBs) på under 40%, Dersom bare én av disse skulle feile, så vil det muligens lede til systemisk kollaps for resten. “PtBs” forteller om forholdet mellom verdisettingen til et foretak og egenverdien til selskapet priset i assets.

@MacleodFinance @Yahoo Finance

Credit Suisse (CS) og Deutsche Bank (DB) ser begge ut til å være på kanten av stupet, CS virker høyst sannsynlig at skal falle utenfor av disse to basert på CDS spreaden som jeg nevnte tidligere, men dette vil i så fall garantert føre til mer contagion i finansverdenen og Deutsche bank ville trolig blitt neste i rekken med trillioner $ i uregulerte derivater som igjen ville sende sine ringvirkninger, grøss.
Federal Reserve har vært ubøyelig og insistert på å heve renter til noe knekker, men knekker noen av disse bankene så går verden fort ned i knestående uten en inngripen.

Hvor sannsynlig er det at vi får en bailout? (En Bailout er når myndigheter gir finansiell støtte for å redde et foretak fra å gå konkurs og muliggjør at selskaper overlever – om enn midlertidig). Sannsynligheten er stor når det kommer til selskaper som blir sett på som “Too big to fail” som G-SIBs – selskaper som ville gitt katastrofale ringvirkninger i økonomien ved en eventuell konkurs.

Bank of England har slik som Bank of Japan begynte nylig å stimulere økonomien for å beskytte obligasjonsmarkedet. Kina ser ut til å ta steg i samme retning. Den Europeiske sentralbanken prøver så hardt den kan å forsvare både valuta og obligasjonsmarkedet samtidig, noe som er lettere sagt enn gjort, vi kan trolig forvente å se stimuli her også fremover.

Vi ser altså ut til å nærme oss det jeg vil beskrive som “max pain light”. Der markedet har blitt dratt nesten så langt ned det kan uten at alt kollapser.
Her kan altså sentralbankene som har som mandat å “stabilisere” økonomien gripe inn og redde disse selskapene som trolig vil være startskuddet på det neste bull-runnet med gratis penger og enda mer økende inflasjon.

ELLER så kan vi tillate oss selv å havne i faktisk “MAX PAIN,” som er hvor vi kommer til å ende til slutt uansett. Der verden rakner og fiateksperimentet blir erklært en fiasko, og vi kan bygge opp på nytt med nye og bedre penger. Dette vil involvere mye lidelse, men en lidelse som det vil være verdt å jobbe seg gjennom for vår egen og barna våre sin fremtid.

(DB og CS har 4.6x mer AUM enn Lehman Brothers hadde da de gikk konkurs.)

@4lexEllefsen på Twitter
(p.s. Federal Reserve har et lukket styremøte i dag, til motsetning fra ryktene som sier at dette er et “nødmøte” så er dette et planlagt møte)

– Vinnerne for uken har vært LUNC +49% – MV+25% – RSR +23% – QNT +18% – HNT +10% – MKR +9% – XDC +9%- DCR+6%. Taperne var: CHZ -16% ETHW -13% -LDO -13% – GRT -11% – ATOM -10% – RVN -9% – LINK -8%.

@Cryptobubbles

– Når jeg skriver dette kan vi tydelig se at bollinger båndene trekker seg sammen, det er et kjent tegn på at vi trolig får en større prisbevegelse snart. Kanskje har den allerede kommet når nyhetsbrevet publiseres men i løpet av uken vil jeg tro vi ser en større bevegelse opp eller ned.

@Tradingview

– I går kom Coinbase COIN 0.00 ut med en melding om at uttak som involverte Amerikanske bankkontoer ikke fungerte. Når jeg skriver dette var ikke årsaken kjent, jeg følger opp! – Dette er hvorfor jeg alltid anbefaler å ha kryptoen din på f.eks. en Ledger hardware wallet, hvorfor ta på seg unødvendige motpartsrisker?

@Coinbase

– Milliardær og “shark” fra TV-programmet “Shark-tank”, Mark Cuban sier I et nylig intervju med Forbes at NFT’er kan være nyttige innen forlagsindustrien, spesielt for skolebøker. På denne måten kan både forfatteren av bøkene og de som selger bøkene videre “brukt”, fortsette å få royalties fremover i tid i tillegg til at en digital markedsplass for kjøp og salg av brukte bøker ville lettet jobben med videresalg og økt gjenbruk betydelig.

– On Chain Analytiker Will Clemente påpeker at “uten å si at Bitcoin har blitt ukorrelert til resten av markedet så er det viktig å anerkjenne at Bitcoins relative styrke denne uken var klar, og verdt å holde et øye med.”

@ReflexivityResearch @Tradinview @Will Clemente

– Greg Foss som har jobbet over 30 år i obligasjonsmarkedet har en interessant måte å se på Bitcoin på, han ser det som forsikring på “fiat svindelen” og kan begrunne det med matematikk. Ifølge hans regnestykke får du kjøpt konkursforsikring på dollaren for 85% avslag, forsikring på alle andre valutaer får du med gratis på kjøpet.

– Endorsen på Tradingview har brukt en eksponentiell vekstkurve for å se hvor mye gjelden øker hvis vi fortsetter i farten vi har gjort siden 1973. Nåværende gjeld som USA skylder er $31 Trillioner. Hvis vi ikke lar gjeldsspiralen kollapse og sentralbankene trer inn for å “redde” markedet i noen år til, så vil USA skylde nærmere $50 trillioner i 2024.

@Endorsen @Tradingview

– Inn kommer ofte argumentet “demokratene” eller “republikanerne” har skylden for den økte statsgjelden. Dersom man ser historisk så har ikke politiske partier hatt noe påvirkning på den økende gjelden. Bitcoiner Max Keiser ville svart til hvorfor dette er tilfellet: “Fordi du kan ikke “temme/bremse” en ponzi-svindel”.

@FRED @stlouisfed

– Etter at Solana har hatt en lengre periode uten nedetid skjedde det igjen. en Valideringsnode som var satt opp feil skulle få produsere den neste blokken og produserte to forskjellige blokker og validatorene klarte dermed ikke å bli enige om hvilken blokk som var “den rette”. @Decrypt – Ethereum taper andeler til konkurentene og Solana har lenge blitt anslått som en av “Ethereum-killer” blokk-kjedene, men for at de skal klare dette så må Solana klare å kjøre 100% oppetid.

@Twitter

– For 12 år siden betalte Laszlo Hanyecz 10.000 Bitcoin for to pizzaer, i dag kan 1 Bitcoin kjøpe deg 4.815 Big Mac Burgere på McDonalds. Eller 76.882 pakker Ramen nudler (amerikanske priser).

@timechainstats

Relevant tips til dagens innhold – James Lavish snakker med Preston Pysh om gjeldsspiralen:

https://www.youtube-nocookie.com/embed/prsANfB_MFw?rel=0&autoplay=0&showinfo=0&enablejsapi=0


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *