$31 Trillioner i gjeld

$31 Trillioner i gjeld

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Dette gikk meg hus forbi på Mandag, men da kunne USA “feire” en statsgjeld på sinnssyke $31 trillioner (Norske billioner). Gjelden deres målt mot bruttonasjonalprodukt er nå på 139.25%. For å se et “live” estimat av gjelden og all galskapen de har stelt i stand for seg selv så kan du se denne siden.

@USDebtClock

Federal Reserve (FED) sa for en tid tilbake at de så for seg et marked som bunnet ut først når arbeidsmarkedet tar en støyt og vi ser mindre tilgjengelige jobber. Grunnen til dette er at så lenge det er mange arbeidsplasser tilgjengelig og folk kan nærmest hoppe fritt mellom arbeidsplasser, så er sannsynligheten for at vi ser en høyere lønnsvekst betydelig stor. 2. September skrev jeg om at YoY så hadde lønnsveksten i USA vært på 7.6% for de som holdt på arbeidsplassen sin, mens den var 16.1% for de som hadde byttet jobb. FED ønsker altså å se at det blir færre jobber for å hindre lønnsvekst og for å prøve å unngå en lønn-pris-spiral som er en av de største inflasjonsdrivende kreftene i markedet og som er en “positive feedback loop” man vil unngå for alt i verden.

Hvis FED skulle klare å senke inflasjonen til 5% snarlig, og dersom lønnsveksten fortsatt holder seg på +7.6% eller gud forby 16.1% som nevnt, så har vi en lønn-pris-spiral som igjen vil lede til økt inflasjon. Så ja, inflasjonen kan vise seg å være ned når tallene kommer inn 13.Okt. Men jobbdataene er nesten like viktig fremover. Frem til denne uken har vi ikke sett noen tegn til at arbeidsmarkedet har blitt påvirket, I August sier JOLTS rapporten at de så et fall på 1M jobber (firmaer kansellerte 1M stillinger) Det er fortsatt et sunt arbeidsmarked men hva står for tur?

@Bianco Research @BLS @Bloomberg

Powell sa sist FOMC (rentemøte) møte at de hadde 1,9-2 jobber tilgjengelig per person, men at han ønsker at dette tallet skal ned til 1:1. Altså 1 jobb ledig per arbeidsledig, dette ville signalisert tydelig mindre risiko for en lønn-pris-spiral og trolig latt Powell ta foten av bremsen og lette trykket litt, spesielt når man kombinerer dette med en minkende inflasjon. – Alt dette gjør meg svært forsiktig optimistisk på at vi om ikke annet er på riktig vei.


– Kostbasisen til korttidsholdere er fortsatt på vei ned og har ikke begynt å flate ut enda slik som man kunne se i 2014 og 2018 når markedet snudde. Dette sier ikke at vi nødvendigvis har mer nedside og kapitulering igjen, men det er noe som er fint å være gjort oppmerksom på.

@Therationalroot @Bitcoinmagazine @Glassnode

– Yahoo Finance skriver at EU har kommet til enighet rundt ordlyden av MiCA forslaget (Markets in Crypto Assets). Lovforslaget skal legges frem offisielt tidlig neste år og skal tre i kraft fra 2024. – Yahoo Finance Skriver også at i forslaget så vil det bli et krav fra “wallet providers” til å sjekke kundene sin identitet av AML hensyn. (anti hvitvasking) Alle som holder sine egne “nøkler” derimot vil ikke bli påvirket ser det ut som, da det er nesten umulig å kontrollere. Hvis du er opptatt av å skjerme din identitet som jeg vet at mange av dere er, så er det i alle fall på tide å flytte sine coins til en Ledger eller annen hardware wallet. – “Not your keys, not your coins”

– Dogecoins pris økte igjen til over $0.065, en 400% økning i handelsvolum.
Dette fulgte etter at nyheten om at Elon Musk likevel tilbydde å kjøpe Twitter, etter en lengre krangel om pris og feilinformasjon om botter på platformen. – @ambcrypto

@Santiment

– Ser vi en lik bunn som vi gjorde i 2019? Oppsettet ser temmelig likt ut. Chart fra StockmoneyLizard på Tradingview.

@StockmoneyLizard @Tradingview

– Hedgefond forvalter Anthony Scaramucci sier på CNBC at Bitcoin vil bryte sin korrelasjon med de øvrige markedene helt når det blir 100% regulatorisk klarhet rundt kryptospacet. Det er fortsatt fond og investorer som ikke “har lov” til å investere i Bitcoin eller krypto før dette er på plass.

– “State Treasurer” Curtis Loftis Jr. fra South Carolina var nylig på ekskursjon til El Salvador og kommenterer rundt situasjonen i El Salvador i et intervju med Charleston City Paper om hva han så:

Min jobb er og være enten motstander eller forkjemper for Bitcoin og digitale assets så jeg må se på dem alle for å se hva staten ønsker å bruke teknologien og deretter utvikle et finansielt opplysningskurs om det. – Han fortsetter – Etter 100 år med moderne banktjenester så bruker 15-20% av innbyggerne Bitcoin og 80% har ikke engang bankkontoer. Det er spennende å tenke på hva Bitcoin gjør for innbyggere i landlige omgivelser. Bitcoin gjør det også lettere å billigere for slektninger å sende penger hjem

– I Lugano Sveits kan du kjøpe McDonalds med Bitcoin, det vil du også kunne gjøre i hundrevis av andre butikker etter at et samarbeid med Go Crypto, Plan ₿ Foundation har kjørt onboarding med et hundretalls bedrifter i byen. Plan ₿ Foundation skal også ha Plan ₿ Forum, en konferanse som skjer fra 28-29 Oktober. De har som mål å se rundt 2500 nye utsalgssteder som aksepterer Bitcoin innen slutten av året.


Elon Musk har tilbudt seg å gjennomføre kjøpet av Twitter og beslutningen kan være klar innen dager, om det ikke allerede er kunngjort når dette nyhetsbrevet kommer ut. Under kan du høre Jack Mallers til CNBC om hvordan Elon Musk kan bruke Twitter og Bitcoin til å skape et globalt betalingssystem. Det er en fantastisk tanke, hør intervjuet under:


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen