Avgjørende uke

Avgjørende uke

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Hei, håper helgen din har vært fin. På Torsdag kommer inflasjonstallene for September (USA) og tallene vi får nå vil kanskje bekrefte en fortsatt nedadgående trend i inflasjonen. Forrige estimat var at inflasjonen skulle ha falt til 8.1% fra 8.5% i August, men som dere husker landet vi på 8.3% som gjorde at markedet ble bekymret for at inflasjonen ikke falt i takt med forventningene og vi så en del røde dager. Denne gangen er forventningen fortsatt 8.1% inflasjon. Treffer vi under 8.3% så vil det likevel være tredje måneden på rad med redusert inflasjon som vil være et godt tegn i seg selv på at vi er på riktig vei, men denne gangen håper vi virkelig å treffe på forventningen eller enda lavere etter skivebommen sist.

Skulle inflasjonen komme inn høyere enn 8.3% vil vi mest sannsynlig få en større sell-off i markedet da de fleste investorene nå håper at toppen var 9.1% og at vi kan klatre rolig ned fra disse nivåene i de kommende månedene.

Andre hendelser denne uken:

  • Q3 Earnings Season begynner
  • FOMC minuttene kommer fra forrige FOMC møte. Onsdag.
  • PPI – Producer price index. Onsdag.
  • CPI – Torsdag.
  • Arbeidsledighetstall – Torsdag.
  • Retail Sales rapporten – Fredag.

Høstferien er kanskje ferdig på Østlandet men den har nettopp begynt på Vestlandet, Denne uken blir familien første prioritet og derfor kan det tenkes at noen nyhetsbrev blir korte eller i verste fall uteblir på grunn av tidsklemma, spesielt Torsdag til Søndag, da jeg tar kona og barna med ut på en liten reise. Jeg vil uansett fortsatt være aktiv på Twitter @4lexellefsen ← Følg her for tidskritiske oppdateringer men også tullprat om alt og ingenting.


– Lightning Network Daemon (LND) så i går kveld/natt en stor bug, en transaksjon som btcd (btcsuite) ikke klarte å håndtere gjorde at alle lightning-noder som kjører LND mistet sync. Raske utviklere klarte å fikse buggen relativt raskt, og for de som kjører LN-Node med Umbrel så er oppdateringen allerede ute og klar til nedlasting. Det anbefales i alle fall å oppdatere så raskt som mulig for de som kjører LND-Node.

– ARGO Blockchain et børsnotert Bitcoin-mining firma kunngjør drastiske handlinger for å restrukturere firmaet og styrke regnskapet sitt. – Det er ikke enkelt å være Bitcoin miner om dagen, spesielt for de som investerte hardest mens prisen var på vei opp og for de som ikke har mobile installasjoner. Fremtiden vil trolig vise at de som har raskt flyttbare installasjoner vil være vinnerne på sikt, da de har minst nedetid og raskest kan flytte dit strømmen er høyst overflødig og dermed billigst.

@argoblockchain.com

– Opsjonsmarkedet priser inn lav volatilitet som vi kan se ved at “implied volatility” (altså markedets forventninger om volatilitet) har nådd nivåer som vi kun har sett noen få ganger over de siste årene.

@WclementeIII @Glassnode

– IncomeSharks på Twitter som har en stor følgerskare sier bunnen er inne og har vært inne siden Juni. Han mener “Fib-nivåene” støtter dette med sterk støtte på 0.786, Han sier også at ting har kun har blitt verre siden da men prisen har kjempet seg tilbake hardere enn folk er villige til å annerkjenne.

@IncomeSharks @Tradingview

– Stockmoneylizards på Tradingview er enig i at dette er bunnen og sier at det vi ser her er en dobbel-bunn nøyaktig slik de er definert i tekstbøkene. – Jeg ser argumentene for, men tror at dersom vi får krisetall denne uken så vil vi se noen som de-risker og da er i alle fall en retest av $17.5k fullt mulig.

@Tradingview @Stockmoneylizards

– Bobestyrer Nobuaki Kobayashi som skal sikre distribusjonen av de 137.890 Bitcoin fra Mt.Gox hendelsen kom før helgen med oppdatert informasjon og en frist satt til 10. Januar til å velge utbetalingsmetode, og de som ikke har foretatt sitt valg før den tiden vil risikere å ikke få noe utbetalt. Utbetalingen av disse midlene vil dermed trolig ikke skje før et godt stykke ut i 2023 da valg av utbetalingsmetode skal velges, deretter må de også opprette å verifisere hvilken adresse de ønsker midlene sine betalt til. @financefeeds.com

– Vinnerne for sist uke var: GMX +20% – CSPR +18% – MKR +17% – CVX +16% – EGLD +15% – QNT +14%. Taperne var: ETHW -27% – LUNC -15% – CHZ -10% – MV -9% – ALGO -9% – HNT -7%.

@Cryptobubbles

– På Bitfinex ser vi longs er på vei opp igjen samtidig som SOPR (Spent Output Profit Ratio) sier at det selges/likvideres en del med tap, det kan tyde på at mange av disse posisjonene er “under vann” og at de utgjør en større fare for en masse-likvidering. Bitfinex har 106.454 Bitcoin long mot 2091 Bitcoin short.

@Tradingview

– XRP (Ripple) så høy prisvekst inn mot helgen etter at Cardano grunnleggeren Charles Hoskinson ble presset til å komme med sitt syn på rettssaken mot SEC. Hoskinson sier:

De fleste “Layer 1” faller ikke under verdipapirloven, Det er absurd at verdipapirloven skal pålegges noe som er tilstrekkelig desentralisert, har millioner av uavhengige deltakere i mer enn hundre land og som ikke kan kontrolleres av en ledelse eller et firma”. Han legger til “Lovgiverne har feilet systemet når de ikke har tilpasset nye lover som løser konsekvensene av ny teknologi. Regulatørene må følge loven.” @Zycrypto – Her hamrer Hoskinson spikeren på hodet, vi prøver å putte den firkantede klossen i det runde hullet. På tide å se frem.

– Chainalysis ser størst vekst i krypto transaksjonsvolum i Midt-Østen og Nord-Afrika tett etterfulgt av Latin Amerika. At vi nå nesten kommer sist vil jeg si er naturlig nok med verdensbildet vi lever i.

@Chainalysis

Ønsker dere alle en riktig god uke og til dere som har høstferie med meg denne uken, GOD FERIE 🙂


På Bitcoin møtet i Sandnes i helgen fikk jeg og @Hodlsense (på twitter) overbevist bartenderen om å laste ned wallet of Satoshi, deretter tipset vi i sats og hvis du ikker har prøvd det så er det fantastisk gøy, man kunne se det oransje lyset gå opp for bartenderen der og da 😂 Husk at neste meet er Fredag 21. Oktober i Stavanger.


Alexander Ellefsen @4lexEllefsen

Had a blast at yesterdays Sandnes #Bitcoin meetup. We got the bartender to download WoS and tipped him with lightning, he was amazed to put it mildly, the orange seed was planted. All Bitcoiners I meet are just the best people, thanks for a fun night!

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen