Vil det skvises?

17.10 Dagens Overskrifter

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Først, takk for alle de kjekke meldingene og kommentarene før helgen, dere er så gode 🥰

Før inflasjonstallene (CPI/KPI) ble sluppet på Torsdag skrev jeg at markedet ville reagere svært positivt hvis vi traff forventningen eller overgikk den med å treffe under 8.1%, og at markedet ville reagere svært negativt hvis vi kom inn over 8.3% – tallene kom inn på 8.2% som er ned fra 8.3% YoY, men USA så den høyeste kjerneinflasjonen (- mat/energi) på over 40 år med en økning på 6.6% YoY. Dette er det høyeste nivået siden 1982, og er en økning på hele 0.6% nok engang. Dette sementerer trolig en 75bps (0.75%) økning også på neste rentemøte (FOMC) den 2. November, og øker dermed risikoen som jeg skrev om i sist uke, for at FED strammer inn for aggressivt, uten at tiltakene får tid til å få påvirke økonomien.

@CME Futures Market

Bitcoin holder seg sjeldent så stabil som den har vært nå i lengre perioder, og som jeg påpekte i sist uke så har vi ikke sett Bollinger-båndene være så stramme (sammenklemt) som de er nå på lang tid. Som regel når man ser at disse strammer seg til, så indikerer det en kommende større volatil bevegelse. Jeg trodde, som jeg skrev i starten av forrige uke at denne bevegelsen skulle komme kanskje allerede forrige uke da jeg håpet på inflasjonstall som var tydeligere enn de vi fikk, men vi er fortsatt litt i limbo. Det er likevel en stor sannsynlighet for at vi ser en større bevegelse kommer snart, men om det blir opp eller ned sier ikke Bollinger båndene noe om.

Oppsettet nå minner meg mest om det vi så på kanten av stupet i November 2018, da falt Bitcoin ytterligere 50% etter å ha falt 67% fra toppen (bildet under). Likevel er det kanskje fristende å si “denne gangen er det annerledes”, Nasjoner, institusjoner, pensjonsfond, family offices, investorer og bedrifter har i større grad sett at nesten samtlige alternativ som før var antatt som “de tryggeste investeringene” (f.eks. obligasjoner), er ned betydelig, mens Bitcoin har i stor grad stabilisert seg rundt $20.000, samtidig som man ser lite videre kapitulering blant langtidsholdere. Hvis det er én ting som er sikkert, så er det at dette er de mest kompliserte markeder som mennesker har navigert i min livstid.

@Kryptonytt @Tradingview

– Årets kanskje viktigste nyhet i Bitcoin for Investorer i USA kom sist uke, FASB – Financial Accounting Standards Board har blitt enig om å bruke “fair-value accounting” @WSJ – Fair Value Accounting er en måte å bokføre sine verdier på som reflekterer Bitcoins faktiske verdi uten at du trenger å selge dem. Slik det har fungert til nå er at dersom du har kjøpt Bitcoin til $69.000 og Bitcoin falt til $20.000 så har prisen måtte registreres en gang i året, og nå måtte du ha skrevet dem i tap og gitt en verdiøkning ville det ikke vært mulig å registrere den økte balansen din før etter at du solgte dine Bitcoin. – Det vil si at dersom du holdte $4 milliarder i Bitcoin på $69k og verdien nå falt til $1.6 milliarder for så å øke 10x senere, så er regnskapet ditt fortsatt $1.6 milliarder frem til du faktisk selger dem og kan registrere gevinst. (hull i hodet). Dette vil garantert øke interessen for investorer og fond som nå vil kunne vise til faktiske beholdninger når prisen går opp så dette er svært bullish for Bitcoin.

– Uken som var kan oppsummeres med følgende vinnere: HT +78% – CSPR +21% – QNT +18% – ENS +16% – MKR +12% – LEO +10% – TWT +10% – KCS +9% – OKB +8%
Taperne for uken var: KLAY -23% – ETC -14% – NEAR -14% – RVN – 14% – APE -13%.

@Cryptobubbles

– Fear & Greed indeksen har nå svevet rundt 20-30 i snart to måneder, siden 18.August.

@Alternative.me

– Den tredje største franske banken Société Générale har blitt godkjent for å kunne tilby forvaltning av digitale assets gjennom sitt datterselskap “Forge”. Banken vil med dette også kunne la kundene kjøpe og selge digitale assets. The Block skriver at det frem til nå har vært svært vanskelige for VC-kapital og fond å investere i digitale assets i landet og at det nå vil være attraktivt og enkelt å kunne gjøre det gjennom en av landets mest solide banker som også er Europas sjette største når det kommer til AUM (Assets under management).

– Under kan du se en representasjon av alle blokker på Ethereum (ETH) siden mergen, (da ETH gikk fra Proof of Work til Proof of Stake). Tiden går fra venstre mot høyre og alle røde prikkene er sensurerte blokker. Nå har Ethereum nådd over 51% av alle blokker som er OFAC-følgende (sensurerte), Dette betyr at dersom OFAC-følgende validatorer velger å ekskludere alle de ikke-sensurerte blokkene, så vil Ethereum effektivt være en 100% sensurerbar blokk-kjede. Trist å se, spesielt at det gikk så fort, men dette var akkurat det jeg og mange andre advarte mot at kom til å skje når Ethereum gikk over til PoS, men det var uunngåelig så fort “mergen” var gjennomført.

Fra Nyhetsbrevet 17 August: “jeg vet ikke oddsen, men det er absolutt er en sjanse, en sjanse som er større enn Ethereum tilhengerne skal ha det til, at dette ender i full “fangst” av myndighetene og at ETH blir co-optert på et protokollnivå. “Social Governance”, Helt ærlig, lykke til” – Dette er det som nå er i ferd med å skje.

@Takenstheorem

– I USA ser boligmarkedene en av de raskeste krasjene i historien i enkelt områder, I Oakland, San Jose og Austin har prisene falt med ~15% bare siden i Mai! Noen av boligmarkedene ligger dermed an til å falle mellom 20-30% før året er omme.

@Redfin @nickgerli1

– Tidligere Morgan Stanley CEO John Mack sier på CNBC at om femti år er trolig digitale valutaer brukt i et stort omfang og vil spille en sentral rolle i digitaliseringen av økonomien. Mack sier han fortsatt holder Bitcoin etter fallet fra $69.000 og at han personlig har investert i flere fond som har eksponering og hans eget “family office” er også investert i digitale assets.

– Atlanta FED president Raphael Bostic skal ha handlet over 150 ganger i tidsrommet hvor Federal Reserve representantene har hatt et handelsforbud. Bostic sier det skyldes en feil der han har stolt på en tredjepart for å handle for seg, men Bostic har vært i søkelyset tidligere etter å ha gjort det samme samtidig som han har feil rapportert egen beholdning flere ganger skriver CNBC. – Hvorfor trenger vi desentraliserte penger? Selv ikke menneskene som får de viktigste rollene i verdensøkonomien er immun mot menneskelig natur, en natur som oftere enn ikke, handler til det beste for seg selv.

– Verdens inflasjon snitter nå på 10% YoY for første gang siden målingene begynte. Hva skjedde i Venezuela, Tyrkia, Nigeria, Libanon, Syria, Argentina, Iran, Etiopia, Ghana, Georgia, Pakistan, Hviterussland, Brasil og Columbia når inflasjonen økte og Bitcoin fantes som alternativ? MYE høyere adopsjon. Selv om spekulantene skulle kaste seg ut og vi får ett nytt dropp, så vil ikke bruksområdet til Bitcoin slutte å eksistere, behovet øker helt klart over hele verden mens inflasjonen løper løpsk. Nå bygges det fra bunnen-opp og ikke toppen-ned.

@Bloomberg @WallstreetSilv

Interactive Investor viser hvordan pundet falt fra £1:$4.44 til nesten paritet 1:1 med dollaren på 100 år. legg merke til verdifallet så fort de går ut av gullstandarden.

interactive investor

@Fiat = Monopolpenger

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen