Ubegrenset Energi?

24.10 Dagens Overskrifter

Ubegrenset Energi?

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Først og fremst, det var sinnssykt gøy i Stavanger på Fredag, kjekt å treffe dere som tok turen og kjekt at det var flere nye ansikter og se, håper det fristet til gjentakelse!

I helgen leste jeg om et gjennombrudd innen boreteknologi som har potensialet til å gjøre at alle land i verden kan ha en overflod av energi. Kan dere se for dere en verden der energibehovet er dekket, billig, rent, og der det er nok til alle? Kombiner dette med Bitcoin, et desentralisert pengesystem, sikret med store mengder energi. Hva skjer når pengene ikke kan stjeles/konfiskeres/beslaglegges, når energi er overflødig og tilgjengelig på hele kloden? Fred, fred skjer. Når land ikke har noen insentiver for å invadere andre land for profitt eller for energiressurser, da skal det mye til å sende og ikke minst overbevise mengder av soldater om å gå ut å bli drept i et fremmed land.

Hvilken gjennombrudd snakker jeg om? Quaise Energy sier at de har sett potensialet fra fusjonsteknologien som de kan benytte seg av for å bore dypere ned i jordens overflate enn noen ganger tidligere. Den geotermiske energien langt ned under overflaten kan potensielt åpne opp for nærmest fri energi og Paul Woskov, en senior fusjonsforsker hos MIT, sier at dersom man kan utnytte 0.1% av denne energien vil det kunne drive jordens energibehov i mer enn 20 millioner år.

Det dypeste hullet til dags dato ble drillet på Kola (Russland) og kalles for Kola Superdeep Borehole, og er ganske nært Norge. Her ga man opp å drille videre på 12.289m på grunn av de vanskelige forholdene der konvensjonelle borehoder ikke klarte å bore effektivt. Under kan du se Petras “Swifty” borerobot, som bruker energistråling som varmer, smelter og fordamper steinmassene.

Petra’s «Swifty»robot varmer og puveriserer jordens hardeste steinmasse uten direkte kontakt.@Petra @newatlas

Der laserteknologi har vært for dyr og komplisert til bruke til dette formålet har altså nå Quaise sett til fusjonsteknologi for å finne løsningen, de tenker å bruke “gyrotrons” en type utstyr som sender ut millimeter-bølger, med kortere bølgelengder enn mikrobølger. Skulle Quaise lykkes vil de kunne drille ett hull på 5cm i diameter med en effektivitet på opptil hele 70 meter i timen!

Quaise Energy Video.

Quaise skal gå i gang med å drille hull på opptil 20km i en prosess de forventer tar rundt 100 dager, til sammenligning brukte Kola Superdeep Borehole teamet 20 år på å nå 12.289 meter. Den første maskinen i fullskala skal etter planen være klar i 2024 og det første kraftanlegget klart i 2026.

Det er fortsatt tidlig og det er mye som kan gå galt, men på papiret så skal dette fungere, så dersom Putin ikke bestemmer seg for å bruke masseødeleggelsesvåpen og verden går videre så kjenner jeg at jeg er meget spent på fremtiden. Tenk om dette sammen med fusjonsenergi ble en realitet. Overflod av energi er direkte korrelert med økt levestandard. Kanskje er fremtiden til våre barn lysere enn man skulle tro?


– Lawrence McDonald (Beartrapsreport) mener at Bank of Japan (BoJ) og Federal Reserve (FED) gjorde en koordinert intervensjon i markedet på Fredag. Fredag kom en Wall Street Journal rapport som hintet til at flere FED medlemmer nå begynte å vurdere lavere hevinger av renter, dette gjorde at investorer kastet seg på for å kjøpe statsobligasjoner, kun en time etterpå kunne man se BoJ begynne å selge ned UST (US Treasuries/statsgjeld). Du kan lese hele rapporten på linken øverst, men det ser koordinert ut da WSJ-artikkelen skaffet likviditet for at BoJ kunne selge seg ned uten at det skulle påvirke markedet ytterligere, McDonald sier også at Det Hvite Hus trolig er involvert i pengepolitikken nå som vi går mot mellomvalg og Republikanerne nå har 62% sjanse for å kapre majoritet i senatet (est. fra Bloomberg).

@Beartrapsreport

– FED bør faktisk vurdere å bremse ned, det er klart og tydelig når man ser på indikatorer som reflekterer dagens priser og ikke laggende indikatorer. Shipping er tilbake på nærmest normale nivåer, råvareindeksen har begynt å falle, boligmarkedet har allerede tatt en stor smell, ledige jobber er kraftig på vei ned og store bedrifter melder om enorme varebeholdninger de ikke får solgt. Milton Friedman sa at hver eneste renteheving tar 6-12 mnd. for å manifestere seg, og dersom man følger den tanken så har FED allerede strammet inn for hardt. Kommer signalet om en bremsing under FOMC møtet 2.November, så kan det fort tenkes at vi ser en gjentakelse av dette:

“It always takes 6-12 months to quantify a move in rates impact on the underlying economy – thus central bankers most often over ease and over-tighten” – Milton Friedman.

Chart fra @Ripple10usd @Tradingview

– “@CryptoKaleo” har sammenlignet 2017 syklusen med “2021 syklusen” og mener at bunnen definitivt er inne, prisbevegelser, volum, dager og struktur ser svært likt ut. – Når jeg ser slikt som dette så kjenner jeg at jeg får FOMO. Den tunge akkumuleringen nærmer kanskje seg snart slutten.

@Cryptokaleo

– Hashraten sett med 7D snitt, virker å ha stabilisert seg på rundt rekordhøye 260 exahash i sekundet, men den voldsomme økningen kombinert med prisen som har holdt seg relativt lavt, er det mange som stiller spørsmål ved. Hvor kommer all denne ekstra hashraten fra? Russland stikker seg klart ut som en kandidat etter at flere produsenter av ASIC maskiner har uttalt at det går unormalt mye ASICS til Russland i det siste.

@Glassnode

– 66% av alle Bitcoin var sist aktiv for over 1 år siden.

@Glassnode

Prosent av Bitcoin på børsene har falt dramatisk de siste dagene. Faktisk har hele 0.53% av Bitcoins tilgjengelige beholdning blitt tatt ut fra børsene bare siden 03 Oktober, på 21 dager. Bare siden Covid-Dumpen har tilgjengelig Bitcoin på børsene minket fra 17.13% til 12.34% ingen trodde ned-trenden ville fortsette i et bear-market, men her er vi. Få forstår hvor stor effekten av en minkende beholdning og en økende etterspørsel vil ha å si for Bitcoin.

@Glassnode

– Uken endelig oppsummert, Vinnerne: HT +22% – AAVE +7% KLAY +12% – TON +12% – APT +11% – LDO +10% – TWT +8% SCAM +8% – NEO +7%. Taperne: AXS -20% – ETHW -13% – LUNC -13% – WAVES -11% – XCN -10% – GRT -9% – COMP -9%.

@Cryptobubbles

– Det ser ut til at uken slutter på 23 i frykt&grådighets-indeksen. En større bevegelse er i vente, sjeldent har Bitcoin vært så stabil som nå.

@Alternative.me

– For å bygge opp under påstanden om en større kommende bevegelse så har ikke 3-dagers bollinger båndene vært så “stramme” (sammentrukket) som nå på 2 år og 3 måneder. Man kan visualisere båndene som en fjær som du trykker sammen, hardere og hardere (tettere), jo mer du trykker den sammen, jo større blir reaksjonen når du slipper (som regel).

@ParabolicMatt @Tradingview

Du får kjøpe Bitcoin til den prisen du er villig til å innrømme at du tok feil om Bitcoin – Croesus


Neste Meetup blir i Trondheim for de som holder til der! Jeg får dessverre ikke muligheten til å stille der selv, men skulle så gjerne vært der. Anbefaler å ta turen!

Dette blir første meet-up i Trondheim så selv om du ikke kan ta turen settes det pris på om Tweeten til Pixel Paranoia (under) blir likt å delt på Twitter så han kan kickstarte Bitcoin miljøet der oppe på en bra måte 😊

Mr. Pixel Paranoia @mrpixelparanoia

Bitcoin Meetup Trondheim 8/11 Velkommen til en uhøytidelig Bitcoin Meetup i Trondheim! Tid: Tirsdag 8 november kl. 18:00 Sted: Work-Work, Munkegata 58 Trondheim

Image


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen