RENTEHEVING +75 BPS

03.11 Dagens Overskrifter

RENTEHEVING +75 BPS

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

I Federal Reserves pressemelding kom kanskje den viktigste setningen fra Federal Reserve i år etter at vi begynte å bekjempe inflasjonen. Parafrasert; “Når vi skal sette fremtidige renter vil Komitéen ta i betraktning de samlede økningene vi allerede har påført, og ettervirkningene (laggen) fra disse innstrammingene på økonomisk aktivitet og inflasjon”. Dette har vært en bekymring jeg har skrevet mye om, at virkningene fra tidligere hevinger ikke har fått full effekt enda og at disse vil påvirke økonomien fremover i større grad enn tidligere. Det var flott å se at de snakket om elefanten i rommet og gjorde dette til et viktig punkt for avgjørelser rundt fremtidige rentehevinger.

@Federal Reserve

Før Powells tale var markedet positivt med indeksene SPX+0.55% – NDQ +0.55% – DJI +0.85% og Bitcoin var opp 1%, mye på grunn av denne setningen jeg nevnte over. Men hva har en tale og si for verdens største økonomi? mye.

Tonen i talen var fortsatt hawkish, Powell sa i talen sin at veien til en myk landing har blitt “smalere” og veien til målet om 2% inflasjon vil ta lengre enn først antatt. Powell sier at vi fortsatt er nødt til å heve rentene fremover, men at de trolig vil redusere størrelsen på hevingene. (50bps i spill for Desember og Januar etterfulgt av 25bps hevinger?) Powell sier også at Federal Reserve fortsatt vil redusere balansene sine.

Markedene reagerte spesielt negativt når Powell hintet om at dersom de strammet til økonomien for mye, så kunne de bare “skru på pengetrykkingen igjen”. Ut fra dette svaret innså man at Powell og FED foretrekker å stramme for mye, for så å stimulere økonomien, enn å ikke stramme inn nok å miste kontrollen på inflasjonen.

For å summere, det er enda ikke tiden for å gå all-in, vi har mer smerte i vente og en seriøs risiko for at markedet strammes inn for mye på veien videre. Det ble signalisert at foten skulle trekkes litt av gassen og at tidligere hevinger ville være top-of-mind på kommende FOMC møter som gir noe håp, men noen “FED-Pivot” er fortsatt et langt stykke unna.

På slutten av talen var samtlige indekser ned betydelig – Det er helt fullstendig sinnssykt at “hele verden” sitter klar og tilpasser seg hva en Komité legger frem som en løsning som skal redde oss fra en krise som de selv har vært med på å skape.

@FactSet @WSJ

Hvorfor sier jeg at disse hendelsene kan bli volatile? Nedenfor kan du se volumet i Bitcoin mot normalen. Store mengder Bitcoin bytter hender på hendelser som dette og dessverre spekuleres det mye også, bare for Bitcoin ble det likvidert handler for $24 millioner i dette tidsrommet.

@Tradingview @Volum

Takk til dere som stemte på avstemningen i går om tidspunkt for nyhetsbrev, den er fortsatt åpen i noen dager til, men enn så lenge har mange av dere svart og flertallet for øyeblikket med over 63% ønsker fortsatt å få nyhetsbrevet 16:00.

(Jeg er ikke helt i god form, så gjerne arrester meg på eventuelle feil/skrivefeil)


– $860 milliarder ble blåst vekk fra USAs aksjemarked i går.

@Finviz

– Hvis man sorterer hele kryptospacet etter popularitet på Coinmarketcaps side så skulle man nesten tro det var bull run igjen, det er ikke mindre enn 2 “hundecoins” på topp 10. – Bitcoin er fortsatt i en klasse for seg selv.

@Coinmarketcap @CryptoDiffer

– Bitcoin Miner Iris Energy står på randen av konkurs, de sliter med å betjene sine lån som de har tatt med sikkerhet i minerne sine. Lånet som har en månedlig nedbetaling på $7 millioner er vanskelig å betjene når minerne nå “kun” drar inn rundt $2 millioner i måneden. Maskinene som nå har en estimert verdi på $65-70 millioner ble kjøpt for $103 millioner og Iris anslår at de ikke vil kunne betale avdraget den 8. November. Dette betyr at hele 3.6 EH/s eller 1.5% av den globale hashraten, nå kommer ut for salg på markedet. @Cryptoslate @DylanLeClair

– Det kan virke som vi er inne i en tung resesjon, en større krise og at verden nærmest er i ferd med å gå under. Da kan det hjelpe å trekke pusten dypt og zoome ut. Akkurat nå er Bitcoin mer stabilt enn både S&P 500 og NASDAQ og det kommer store nyheter hver eneste dag/uke (ellers ville jeg aldri kunne skrevet et daglig nyhetsbrev). Jeg er utrolig bullish på Bitcoin for fremtiden, men vet det kan ta litt tid. Stacker ydmykt i mellomtiden.

@Tradingview @DocumentingBTC

– Den største banken i Filippinene UnionBank, har tidligere (2019) lansert sin egen Peso-pegget stablecoin og tar nå steget videre inn i kryptovaluta spacet i et partnerskap med det sveitsiske kryptovaluta firmaet METACO og skal nå tilby trading i både Bitcoin og Ethereum. Talsperson for banken Cathy Casas sier at “den gjennomsnittlige filippiner vil trolig holde mellom 3%-5% av sine personlige assets i digitale tokens som Bitcoin innen fem år”. @beincrypto

– Geopolitisk analytiker Nick Giambruno skriver om Nigerias CBDC eNaira’en som ble innført for nå ett år siden (digitale sentralbankpenger). Giambruno skriver at dommen nå er inne og forsøket har vært en enorm fiasko. I følge Bloomberg bruker kun 1 av 200 Nigerianere eNairaen, selv etter at myndighetene innførte rabatter og insentiver som desperate tiltak for å få opp adopsjonen. Nigeria har verdens 11 høyeste Bitcoin adopsjon og det er tydelig at innbyggerne ser forskjell på Bitcoin og eNaira. @financialunderground @bloomberg

– Mens Paypal sender betalinger for rundt $330 milliarder i kvartalet og Visa i hele 2021 fasiliterte betalinger/overføringer for $13 trillioner, Har Bitcoin så langt i år overført $14 Trillioner (Norske billioner).

@Glassnode @Eaglebrook Advisors

– Indikatoren Bitcoin Yardstick av Charles Edwards viser Bitcoins markedsverdi delt på hashrate og viser at Bitcoin er nede i en valuering vi ikke har sett siden Bitcoin var $4000 og det er også den andre laveste verdien man har sett i Bitcoins historie fra 2012.

@Glassnode @caprioleio

– Bloomberg skriver at Binance står klar til å utnytte bear-markedet og børsen har satt til side $1 milliard til “krigskisten” sin. CEO i Binance Changpeng “CZ” Zhao, øyner et kjøp av en bank som et smart trekk for plattformen da han ser at tradisjonelle banker som utnytter å tilrettelegger for krypto tjener godt på det, og på denne måten vil Binance kunne fange 100% av fortjenesten. – Bear markets are for building.

(Norges Bank hevet også renten her hjemme med 0.25% i dag.)


Dagens Tips:
På Halloween gjestet Kongerikets Erik Dale på Bitcoin Magazines Livesending. <- Det ble en fin samtale!

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen