Remember remember the 5th of November

07.11 Dagens Overskrifter

Remember remember the 5th of November

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Lørdag var det femte November, hvis du ikke har sett V for Vendetta så er det en fantastisk film som lar deg trekke en rekke paralleller mot dagens samfunn.
V for Vendetta handler om at London har blitt en facistist politistat etter en verdenskrig, og hvor hovedpersonen “V” bruker terror-taktikker for å bekjempe undertrykkerne sine med identiteten sin skjult bak Guy Fawkes masken, masken som gjerne brukes i protester mot tyranni og urett.

@Guy Fawkes Maske

Vår egen og verdens politikk generelt er gjennomsyret av lobbyvirksomhet som følge av at penger er “billige”. Store selskaper, individer og interesseorganisasjoner, skyr ingen midler for å fremme sin egen agenda som (f.eks. World Economic Forum – WEF) som åpenlyst jobber mot et teknokratisk styresett, der vi mennesker skal reduseres til tallbasert input til deres algoritmer, et dystopi uten sidestykke.

Vi har helt siden vi gikk av gullstandarden sett rike og inflytelsesrike individer og selskaper alltid komme best ut på grunn av “Cantillon effekten” i fiat-systemet.
De rike blir rikere mens de fattige blir fattigere, middelklassen holder nå også på å erodere vekk foran øynene våre.

Der V for Vendetta handler om en relativt voldelig protest mot fascisme og undertrykkelse, så er Bitcoin sin egen fredelige protest. Det finnes ingen leder eller gjerningsperson å arrestere eller angripe, det er viljen til folket som rår og alle har like forutsetninger.

«With the exception only of the period of the gold standard, practically all governments of history have used their exclusive power to issue money to defraud and plunder the people.» – Friedrich A. Hayek

Bitcoin er den beste sjansen vi har hatt for å kunne få et pengesystem som faktisk fungerer der alle står på lik linje med like forutsetninger. I Bitcoin finnes det ikke noen hindre for å delta eller bruke systemet, og hvis Bitcoin blir globalt adoptert vil Bitcoin kun øke i verdi relativt til produktiviteten til samfunnet.

For å sitere Hayek nok en gang:

I don’t believe we shall ever have a good money again before we take the thing out of the hands of government, that is, we can’t take them violently out of the hands of government, all we can do is by some sly roundabout way introduce something that they can’t stop.” – Friedrich A. Hayek

Remember Remember The 5th of November


– Vinnere fra uken som var: CHZ +43% – AR +40% – MV +34% – OKB +34% – ALGO +31% – LRC +26% – MATIC +25% – WEMIX +23% – LTC +23% – ECOMI +15% Taperne fra uken som var: KLAY -18% – SCAM -13% – FTX -10% – HT -7% – LEO- 6%.

@Cryptobubbles

– Frykt og grådighetsindeksen viser 40. etter nesten 3 måneder på ~20-25 har vi på litt over en uke gjort et byks opp til 40. Personlig gjør dette meg litt urolig. De økonomiske forholdene har ikke plutselig blitt så mye bedre, og likevel ser vi nesten en økning på $100 milliarder komme inn i kryptospacet på kort tid. – For å lese på norsk om hvordan denne indeksen virker kan du lese her.

@Alternative.me

– Nick Gerli fra re:venture Consulting viser at antall boliger som reduserer listepris i ulike byer over hele USA går parabolsk. Fra eksempelet under kan du se Austin Texas der snittet de siste to årene har vært på rundt 1000 i måneden, ser vi nå over 6500 boliger redusere listepris fordi selgerne blir desperate og det knapt finnes kjøpere. – Når rentene fortsetter å stige så vil dette bare øke, det er en grunn til at oppjusteringer av renter tar 6-12mnd for å manifestere seg skikkelig i markedet, og hvorfor jeg er bekymret nå når Federal Reserve (USAs “sentralbank”) har oppjustert rentene raskere enn noen gang tidligere.

@nickgerli1

– Patrick Hansen som jobber med reguleringer i Circle sier at i den endelige versjonen av EUs TFR rule (transfer of funds) implementering så har man endret språket fra “un-hosted wallet” til “self-hosted address”. Som Patrick selv skriver er dette en rent symbolsk men viktig endring. Du kan lese hele dokumentet her. TFR regelen om kryptovalutaer hvis det får stå slik den er skrevet nå, vil gjøre det svært krevende å foreta overføringer med kryptovaluta innad i EU da regelen setter urimelige krav til at personer involvert i en transaksjon skal kjenne både sender og mottakers identitet også for privatpersoner som er nærmest umulig å håndheve.
CJEU (Court of Justice of The European Union) vil trolig på sikt finne at dette kravet er svært urimelig da det fører til ett bredt og vilkårlig overvåkningsregime for personlig data. Det finnes en sterk presedens for at nye lovforslag er pliktige til å oppfylle EUs “Charter” om fundamentale rettigheter.

@Council of the European Union

– Hva er oddsen for at noen kan gjette seg frem til “nøklene” til Bitcoin du har på din egen wallet? Ca. like stor som å vinne Powerball lotteriet i USA 9 ganger på rad. For å vinne kun én gang er oddsen, 292.000.000:1. – Sjansen for å vinne 9 ganger på rad er 1.9 Duovigintillion eller som jeg liker og si, nær umulig.

@Documenting_BTC

– Solanas (SOL) møte “Breakpoint2022” i Lisboa kom med en rekke kunngjøringer men ikke alle var like viktig. Solanas smarttelefon skal være klar for forhåndsbestillinger allerede tidlig i 2023, en lansering som blir svært spennende da det kan presse frem innovasjoner fra Apple og andre telefonleverandører som kanskje må legge mer til rette for kryptovalutaer for å konkurrere likt. Viktigst av alt er at de har inngått et samarbeid med Google Cloud, der de blant annet skal bli en node-validator i Solana @cointelegraph.

– CEO av Binance, Changpeng “CZ” Zhao sier at de nå holder på å selge ned gjenstående verdier i FTT tokens (FTX, kryptobørs token). En ganske så uskyldig sak i seg selv skulle man tro helt til CZ tweetet “Vi støtter ikke folk som driver lobbyvirksomhet mot andre i industrien”! Hva er det CZ vet om FTX/FTT?
Dirty Bubble Media har tatt et dypdykk i FTT og avdekket en skare med risikofaktorer og tvilsomme forhold rundt tokenet og en av deres største holdere Alameda Research. For dere som er interessert kan dere lese på linken over. (for langt til å inkludere alt i nyhetsbrevet) men kort forklart kan det se ut til at 1. FTX lager FTT ut av intet 2. FTX låner FTT til Alameda Research. 3. Alameda Research låner USD stablecoins mot FTT 4. Alameda Research sender USD stablecoins til FTX = gjenta sirkelen og vipps så har du “gratis penger”.

Det er nå en reell risiko for at Alameda Research er på konkursens rand og ikke i stand til å betale gjelden sin. Det hele minner om CEL token og Celsius Network.

– Rykter skal ha det til at FTX etter en lengre periode med klager om at kundene ikke får tatt ut midlene sine, har justert opp avgiftene for å ta pengene sine ut av plattformen betydelig. $100 for ERC20 uttak, $25 på BUSD og BSC uttak. Trenger du en bedre grunn til å få deg en hardware wallet? Dette er en av de største børsene. Not your keys not your coins! Kjøp en Ledger eller lignende å få Bitcoin ut av børsene og under egen forvaring asap!

@Flywheel scheme @MikeBurgersBurg

– Ripple (XRP) ligger an til det som kan bli en historisk seier mot SEC (Securities and Exchange Commission). Hele 12 børser har sendt inn “amicus briefs” der de forsvarer “almenne interesser” ved å forklare sitt syn på saken og hvorfor SEC vil gjøre enorm skade på kryptospacet skulle de vinne frem, og dermed også hvorfor Ripple bør vinne over enhver tvil. @Zycrypto

– Justin Mami forfatteren av “The nature of Risk, Stock Market Survival og The Meaning of Life” la i sin tid frem en Sentiment-syklus i boken “The Nature of Risk”. Hvis man sammenligner Ethereum charten med denne modellen så er likheten slående. Mami sa følgende om modellen:
Det vi har her er i grunn en grafisk representasjon av det manisk-depressive sentimentet som markedsdeltakerne opplever som en funksjon av pris og tid i en fullstendig sentiment løkke

@Cryptonoob @Tradingview

Tirsdag 8 November er det Bitcoin meetup i Trondheim. Work-Work, Munkegata 58. klokken 18:00. Forfatter av Fraudcoin boken Rune Østgård kommer også, han vil også ta med både bøker og penn 😊 Du kan melde interessen din på discord.gg/kongeriket under “events”, men det er åpent for alle som ønsker en hyggelig prat med likesinnede.

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”
– Nicholas Klein. Podcast anbefalingen under handler om Bitcoins reise og hvordan reguleringene vi ser nå er en del av “kampen mot” Bitcoin, men også hvorfor Bitcoin vil vinne. https://open.spotify.com/embed/episode/3jMigMOgN2k99obrMvSBkX


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen