Smidd i ilden

Nyhetsbrev 10.11

Smidd i ilden

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Sentralisert finans, selve ordet smaker vemmelig, det har en tone av hjelpeløshet og fortvilelse over seg, noen andre har kontroll over noe du eller markedskrefter selv burde kunne kontrollere og påvirke. Kryptospacet er uregulert og lærdommene er mange men først å fremst, vi mennesker feiler. Enten ser vi ren korrupsjon og svindel eller så ser vi unødvendig selvpåført risiko eller dårlig risikostyring.

Selv med de beste intensjoner så er penger i andres hender akkurat det, i andres hender. Det er ingen garanti for at du får dem tilbake. Bitcoin har løst hele problemet med oppbevaring av sine penger, med én forutsetning, at du holder dine Bitcoin selv. Noen ble fristet til å ta risiko for å få prosentvis avkastning på sine Bitcoin og risikerer å miste alt, andre var uheldig med børsen de holdt dem på. Det er mange nye self-custody holdere som har blitt smidd i ilden i år.

Jeg høres kanskje ut som jeg står på repeat når jeg sier “Not your keys, not your coins”. Få dine midler ut fra børsene ASAP! Hvis du ikke har skaffet deg en Ledger eller lignende hardware wallet, gjør det – Det er ikke vanskelig eller komplisert, jeg skrev en innledning tidligere i år til hvordan man setter opp å bruker Ledgeren i innlegget: “Hvorfor Holde Egne Bitcoin”.

Selve poenget med Bitcoin er at det er desentralisert, les selv hva Satoshi Nakamoto skrev om Bitcoin:

@Bitcoin.org

P.S. I morgen vil jeg komme med en liten overraskelse, stay tuned!


– Inflasjonstall for USA kom på 7.7% markedet reagerer svært positivt! Dette var en gavepakke akkurat denne uken!

– I går suspenderte crypto.com uttak av USDC/USDT via Solana kjeden, Crypto.com gikk hardt ut med markedsføring og satsninger i 21’ står de for tur?

– I dag ser vi også tegn til at USDT avviker “depegget” 1% fra $ som egentlig skal være 1:1. Dette har skjedd før ved store likvideringshendelser og jeg er personlig ikke bekymret for USDT enda. Men dersom du trader med tradingpar, ville jeg byttet til et annet for sikkerhetens skyld. Når LUNA/UST kollapset så vi enda større påvirkning på USDT med -5.24% avvik. Så langt har vi sett under halvparten.

@Tradingview

– I dag er det nøyaktig 1 år siden toppen av markedet den 10. November 21’- Skulle vi ta utgangspunkt i en helt identisk syklus så har vi rundt 3 mnd. før vi begynner å gå opp igjen men med vinteren og det økonomiske bildet vi ser nå, så kan det fort ta lengre tid.

@Tradingview @BitcoinArchive

– NFL Superstjernen Tom Brady inngikk i 2021 partnerskap med FTX hvor han skal ha investert hundrevis av millioner av dollar sammen med sin kone Gisele Bündchen som nå risikerer å miste størstedelen av deres formue. @essentiallysports @yahoo finance – Er det en lærdom her om alle eggene i en kurv osv?

– Onsdag skrev jeg at dersom dette var en “mesterplan” av Changpeng (CZ) Zhao, CEO av Binance, så ville det blitt skrevet bøker om dette. For full åpenhets skyld har CZ delt et internt memo som gikk ut til hele Binance om hva som skjedde. Du kan lese hele under samt en uttale han kom med til Financial times her.

@Changpeng Zhao “CZ”

– “Hele kryptoverden kollapser”, Bitcoin holdere selger alt? Nei, vi vet hva vi holder. uttrykket “diamond hands” er fortsatt passende for Bitcoin maksimalister. Andelen av Bitcoin som ikke har flyttet seg på over ett år gikk ned fra 66.575% til 66.348% – 0.227% av Bitcoins holdere ble skremt 😂

@Glassnode

– Den Russiske Sentralbanken foreslår skattelette for langtidsholdere av digitale finansielle assets. De ønsker også å høste tilbakemeldinger rundt tokenisering av assets som aksjer, obligasjoner, metaller, eiendomsrett (NFT form) og boliglån. @BTC_TN – Før krigen “nei til all krypto”, så kom krigen “vi må se nøyere på alt”, merkelig det der.

– Glassnode viser at selv om prisen til Bitcoin kan være volatil, så er tiden mellom blokkene svært stabil.

@Glassnode

– Cathie Woods ARK invest kjøpte i går Coinbase aksjer for $21 millioner. COIN 0.00 Interessant investering like etter at Binance kjøper opp FTX. Her tror jeg hun tenker at FTX navnet er “skutt og drept” og at Coinbase nå vil hente en stor andel av disse brukerne, det blir interessant å følge med på.

– Mens vi er inne på ARK, det er ikke alltid like enkelt å se lyset i enden av tunellen, da kan det være greit å få noe “hopium”. Dette er ARK invests “konservative” anslag for Bitcoins verdi i 2030. 1 Bitcoin = $1.36 Millioner. Det vil si at en investering på 1000,- NOK i dag med en Bitcoin pris på $17.450 vil gi deg 78x investeringen din. Fra 1000,- NOK til 78.000,- NOK på åtte år. Skulle Bitcoin bare nå halvparten eller en tredjedel av ARKs anslag så er det fortsatt en investering som gruser en investering på f.eks. S&P500 brutalt mye. (ikke finansielt råd 😂)

@ARK INVEST

– Det er ikke bare Binance som nå jobber med å få på plass en “proof of reserves” løsning, hele åtte andre børser sier at de vil publisere bevis på sine reserver innen en måned. Binance, Gate.io, KuCoin, Poloniex, Bitget, Huobi, OKX, Deribit og Bybit har alle lovet å publisere sine Merke Tree reserve-sertifikater for å fjerne enhver tvil om børsenes beholdninger.

– Ingen som kjøpte Bitcoin under $2000 i 2017 klager i dag, det samme vil stemme om Bitcoin når vi kommer ut på den andre siden av denne finanskrisen.

@Bloomberg @The New York Times

Det føles rart å si at jeg ikke har noen sterke følelser for utviklingen som har vært de siste dagene, og at jeg synes det er bra at selskaper som driver useriøst blir luket ut med roten “tidlig”, likevel observerer jeg mye sinne og frustrasjon i sosiale media, derfor er det viktig å minne alle på om noe viktig: Krasj i kryptospacet kan være brutale, spesielt hvis man har investert mer enn man har råd til å tape. Dette vil også gå over. Ikke la deg sluke ned i dragsuget av panikk og fortvilelse, strekk ut en hånd til venner og kjente, eller ta en telefon til hjelpelinjen.

Du finner hjelp på → nssf → Mental Helse 116123 → Kirkens SOS 22400040

Hva er forskjellen på faktiske penger og monopolpenger? 👇

@Utdrag fra boken til Rune Østgård – Fraudcoin

Spennende bok? Gleder meg til i morgen!


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen