ETH dump!

Nyhetsbrev 21.11

ETH dump!

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Endelig mandag, håper helgen deres ble fin.

For dere som har livechatten til Substack så ga jeg advarsel der samt på Twitter når dette begynte, FTX “hackeren” startet å dumpe Ethereum. Walleten har frem til jeg skrev dette nyhetsbrevet dumpet 50.000 Ethereum og innehar fortsatt 200.735 ETH til en verdi på rundt $232.764.401 i sin wallet

@FTX Hacker dumper Ethereum

Om dette kun var første runde eller om det ble mer vet jeg ikke mens jeg skriver nyhetsbrevet, men det jeg vet er at hen i stor grad selger ETH til wBTC til renBTC gjennom aggregatorer som 1inch.

@Etherscan

– Uken som var endte slik, vinnere: TWT +29% – CHZ +21% – AR +19% – MV+17% – LEO +16% APE +15% – OKB +14% – TON +12% Taperne var: FTT -22% – NEAR -10% – SCAM -9% – CSPR -9% – MANA – 7% – ATOM -6% – SOL -6% – MATIC -5%.

@Cryptobubbles

– I går spilte jeg inn en Podcast som jeg vil dele med dere så fort den er klar, vi snakket om Digitale Sentralbankpenger “DSP” og om trusselen de utgjør. I samtalen var det også naturlig å snakke om Sentralbankenes syn på digitale valutaer, mye av praten minnet meg om denne artikkelen. Gleder meg til å dele med dere.

@San Francisco Examiner 1996.

– Når du ser på Bitcoins historiske årlige avkastning så ser prisen nesten programmert ut. Blir det prisstigning i treårsperioder og så prisfall hvert fjerde år også fremover? Hvis vi undervurderer effekten som halveringene har, så er det lett å avfeie det.

@Compound @CharlieBilello

– Nayib Bukele har gjort at El Salvadoranere for første gang på lenge ser håp i eget land, han har redusert kriminalitet i landet, satset stort på infrastruktur og utvikling, adoptert Bitcoin gjort det mulig å sende penger inn i landet uten mellommenn som tar fra 10-30% i avgifter. El Salvador var på tredjeplass tidligere over USAs immigranter, nå finnes de ikke på topp 10 listen engang.

@US Customs and Border Protection @BTC Archive

– Det er nok mange som synes Bitcoin til $69k var litt for dyrt, Bitcoin til $16k derimot… på 8 dager så vi en økning på ~800.000 nye adresser med en Bitcoin balanse på. I samme tidsrom så vi også en økning på rundt 50.000 nye adresser ekstra hver dag mer enn gjennomsnittlig i ukene før.

@Glassnode

– Til tross for den “lave” Bitcoin prisen akkurat nå har hashraten til Bitcoin stabilisert seg noe på rundt 260 EH/s altså 260 kvintillioner operasjoner i sekundet.

@Glassnode

– Over den siste uken har mempoolen vært stappfull av transaksjoner, det har vært konsolidering av UTXO’er fra større børser (skrev om dette sist uke) samtidig som flere å flere har tatt sine Bitcoin ut av børsene etter å endelig innsett at self-custody er tryggere enn alt annet.. Selv om kapasiteten så helt sprengt ut sist uke så har snittkostnaden for transaksjoner på nettverket kun vært 0.00015509 BTC altså $2.58 eller 26.30 Kr Hadde vi sett en bankkrise i tradisjonell finans ville du ikke engang trengt å bekymre deg for avgifter knyttet til uttak, bankene hadde sperret kontoen din.

@Glassnode

– Martin Schanche-Olsen (tidligere @Hodlsense på Twitter) har endelig publisert boken sin “Bitcoin er harde penger – Et frivillig alternativ til tvang”. Boken er absolutt å anbefale!Jeg er så imponert over det norske Bitcoin miljøet, vi pumper ut kunnskap og innhold og jeg er så stolt av å få være en del av det. P.S – Jeg har ikke blitt bedt om å promotere boken, det er et ønske fra min side at vi løfter frem alt som er Norsk Bitcoin av kvalitetog jeg vet at Martin ønsker at boken skal snakke for seg selv!


– Hvis du har Discord, men enda ikke er på Discord.gg/kongeriket så går du glipp av noe bra. Det var morro å se reaksjonen til en som ble med i går formiddag.
(Du finner meg under navnet Alexander | Nyheter.)

@Discord.gg/kongeriket

Noen politikere har faktisk begynt å våkne opp, hør Statsminister av Italia Giorgia Meloni snakke om CFA Franc og hvordan den brukes til å stjele fra 14 nasjoner. Begynner folk å innse at pengene våre i dag faktisk er et stort problem? Det finnes Håp!

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen