FOMC Minutes

Nyhetsbrev 24.11

FOMC Minutes

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Møteminuttene (referatet) fra Sentralbankmøtet 1-2 November kom i går ut og markedet reagerte umiddelbart positivt før det roet seg igjen. Jeg sitter igjen med en følelse av optimisme etter å ha last gjennom referatet. Du kan lese hele selv her.

Vi så Federal Reserve “FED” selv poengtere at når det kommer til økonomisk aktivitet og inflasjon så tar det tid før man ser full effekt av innstramminger man gjør. Dette har jeg ventet på å få i klartekst i måneder, jeg har skrevet gang på gang om farene ved at FED nå lå an til å stramme inn alt for hardt, og kanskje har vi allerede gjort det? Dette ville i så fall tvunget frem lettelser som ville kunne gitt oss en dobbel-topp med inflasjon og det hele ville vare mye lengre. Ikke bare snakket de om laggende effekter men de snakket om å bremse ned på rentehevingene slik at de bedre kan observere påvirkningene fra foregående hevinger, og deres effekt på økonomien.

Vi ser her et FED som er mer ærlig om det økonomiske bildet vi ser rundt oss. Først skulle inflasjonen være forbigående, så skulle den vare i en kort periode, så skulle den være litt langvarig men vi skulle ikke se en resesjon, deretter endret Det Hvite Hus definisjonen på en resesjon, og nå sier FED at vi trolig ser en resesjon en gang neste år. (nå er det jo lov å si det, mellomvalget er jo tross alt over).

Selv om det meste var positivt i mine øyne var det likevel noen ting i referatet som holdte markedet igjen fra å ta seg en skikkelig tur til månen.
Flere av komitémedlemmene poengterte at inflasjonen viste lite tegn til å snu (dette var før vi fikk den positive CPI rapporten for Oktober) og at det derfor var forventet av flere av medlemmene at styringsrenten kunne måtte gå høyere enn de først antok.

Alt i alt viser dette tegn til nedbremsing snart og at man ønsker å la innstrammingene komme til effekt før man durer på med mange trippel-hevinger til. Det gjør meg mer optimistisk enn jeg har vært tidligere i forhold til FEDs strategi.


Det var kjekt å se at hele 14 stykker av dere benyttet dere av tilbudet til Ledger og Trezor, gratulerer med å ta eierskap over egne Bitcoin og sikre at du ikke bare eier “papir-bitcoin”, kuponger som sier at du har de ett eller annet sted på en børs. Nå kan du til enhver tid bekrefte eget eierskap 😊

– Chainalysis skriver at man i går kunne se $165 millioner verdt av Bitcoin, 10.000 stykker, bli flyttet fra BTC-e og til en rekke personlige lommebøker, børser og andre tjenester. Chainalysis sier dette er det største uttaket som er gjort på adressen siden April 2018 og at disse midlene trolig stammer fra stjålne midler fra Mt.Gox hacken.

– Cointelegraph skriver at Russlands intensjon nå er å lansere en nasjonal kryptobørs. Dette skal være med støtte fra både finansministeriet og Russlands Sentralbank som begge tidligere har sterkt motsatt seg hvordan kryptoregulering i landet skal utformes og om det i det hele tatt skulle være lovlig å handle med kryptovalutaer. Sergey Altuhov som jobber med økonomiske rammeverk i Dumaen sier rett ut hvorfor dette nå skjer:

Det gir ikke mening å benekte kryptovalutaenes eksistens, problemet er at de sirkulerer i en stor strøm utenfor statlig regulering. Dette er milliarder av skatterubler som går tapt i statsbudsjettet.”

Dette er Spillteori i aksjon. Man straffes for og ikke delta. “Du kan ikke forby Bitcoin, Du kan bare forby deg selv fra Bitcoin”, alle vil følge. (Norge sikkert sist)

– Blokk-kjede firmaet ConsensSys oppdaterte nylig sine retningslinjer for personvern. Firmaet sier de samler inn IP adresser til MetaMask brukere som kobler til lommeboken sin via blokk-kjede infrastruktur-tjenesten Infura som er normalvalget til MetaMask. – Dette betyr at dersom du bruker MetaMask til noe har du mer eller mindre ingen privatliv og det å spore walleten din til deg er plankekjøring. Du bør i alle fall være ærlig på selvangivelsen. Dette er nok et eksempel på hvorfor jeg linker til NordVPN nederst i nyhetsbrevet.

– Bjørnene (som shorter) tror fortsatt vi skal lavere, Profitblue på Tradingview er fast bestemt på at vi vil se Bitcoin nå $9k-$10k før vi snur. Argumentet er at vi aldri retestet $10k før vi skøyt opp mot $30.000. Jeg brukte samme argument for at vi trolig ville se i alle fall $20k i bear market. Jeg ser for mange bunn-indikatorer som jeg har skrevet om nylig som indikerer at vi holder på å bunne ut til å svelge den teorien uten problem. De eneste grunnene til at vi kan se ~$10k i mine øyne er hvis vi enten
a) Får se flere større kollapser som følge av FTX, disse tingene tar tid og mange spiller nok med kortene tett til brystet mens de prøver å sikre seg, så det er ikke umulig.
b) Mt.Gox utbetalingene skjer umiddelbart til samtlige eiere, og at mange flere enn først antatt selger seg ut umiddelbart, dette ville kunne skape et voldsomt salgstrykk.

Image
@Tradingview @Profitblue

– Mange klør seg i hodet over at Sam Bankman-Fried enda ikke er bak lås og slå, Mike Novogratz, CEO i Galaxy Investments Partners sier det rett ut.

At Sam Bankman-Fried lånte ut brukernes midler til sitt “family office” var ren svindel”.

– Over helgen så man en “verifisert” bruker som utga seg for å være Sam “SBF” Bankman-Fried som egentlig heter @SBF_FTX på Twitter, og ikke under @S4GE_ETH som var brukernavnet til en bruker som la ut mange deepfake videoer der det ser ut som SBF tilbyr brukerne “kompensasjon for tapet i FTX” men som egentlig ledet til en phishing svindel som var designet for å tømme kryptolommebøker. Vær alltid kritisk til ting som virker for gode til å være sant, det er som regel alltid det.

– En undersøkelse som jeg skrev om i midten av Oktober fra Finder viste at 47% av Engelske banker ikke tillater kundene å overføre sine midler til kryptobørser , nå har enda en i rekken “Starling Bank” forbydd overføringer til og kryptobørser under påskuddet om at det er “høy risiko og tungt brukt for kriminell aktivitet”, påstander som ren løgn. – Nokia trodde smarttelefoner bare var en fase,

– Hvis du skal koke Bitcoin ned til under to minutter, så er denne utrolig bra:


Mens vi venter på at podcastepisoden om CBDC’er skal bli klar kan du se at dette er en viktig problemstilling som vil bli svært relevant de neste årene. Hvis man skal klare å “stoppe” dem, eller innføre total anonymitet som faktiske kontanter har, må folk sperre opp øynene NÅ før det er for sent.

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen