Sentralbankens siste sjanse

Nyhetsbrev 28.11

Sentralbankens siste sjanse

Nyhetsbrev fra Kryptonytt


Hei og god Mandag, Jeg håper helgen deres ble fin.

På Lørdag ble Bitcoinsnakk-episoden “Sentralbankens siste sjanse” sluppet. Jeg gjestet hos podcast-vert Jens Emil Asp sammen med Martin Schanche-Olsen og vi diskuterte motivene til sentralbanken og farene ved digitale sentralbankpenger som Norges Bank ikke virker å være villige til å anerkjenne at eksisterer.

Podcasting er ikke mitt hoved-format men føler jeg ble god og varm i trøya mot slutten og jeg fikk inn noen gode rants. Del gjerne dagens nyhetsbrev og/eller podcastepisoden da jeg mener at sett bort fra Bitcoin som er “løsningen”, er Digitale Sentralbankpenger det viktigste man kan lese seg opp på, for dette er en katastrofeoppskrift som venter på å skje. Absolute power corrupts absolutely.

Podcastepisoden hører du her!


– Uken oppsummert, vinnere: HT+55% – CELO +49% – CRV +33% – LTC +24% – DOGE +18% – LTC +24% – APE +16% – LINK +16% – DASH +16%. Taperne: CHZ -23% – XCN -16% – ALGO -13% – SCAM -13% – XEC -10% – CRO -8% – FLOW -8% – ETHW -8%.

@Cryptobubbles

Fear & Greed Indeksen har bedret seg litt over helgen og vi har gått fra ekstrem frykt “20” til frykt “26”.

@Alternative.me

– Putin etterlyser internasjonale betalingsoppgjør basert på blokk-kjeder og digitale valutaer da han sier at et slikt system er “mye mer beleilig” da det ikke beror på banker og andre tredjeparter. Dette sier han på en konferanse om AI organisert av Sberbank. Han poengterer også at finansiell flyt og betalinger mellom nasjoner for øyeblikket er truet under de anspente forholdene mellom Russland og vesten. @BTC_TN – Bitcoin anyone?

– Med flere oppturer og nedturer i vente kan vi trøste oss med at vi er hele 64% inn i denne syklusen og sammenlignet med tidligere år var det rundt nå vi bunnet ut. Likevel ser vi et finansmarked som sliter, renteøkninger, boligprisfall, arbeidsledighet og all annen lidelse sentralbankene påfører oss med sin feilslåtte pengepolitikk. Som jeg skrev på Fredag tror jeg Bitcoin vinner uansett. Det er likevel fullt mulig at dette blir det lengste bear-markedet vi har sett.

@Therationalroot

– Selv om makrobildet ser dystert ut da vi skal gjennom en resesjon, ser det likevel nesten FOR programmert ut. Når vi ser på Stochastic indikatoren så treffer vi “bunnen” hvor vi når oversolgt for så å flate ut, nesten nøyaktig hvert fjerde år. Som jeg har sagt tidligere så er dette Bitcoins første resesjon og man kan ikke bekrefte eller avskrive noen ting, vi er i ukjent terreng så det blir spennende å se om modellen holder til tross for de øvrige markedene.

@Tradingview @TATrader_Alan

– Under et Binance event i Athen på Fredag sa CZ at kryptoregulering igjen har blitt et hett tema, men at “Jeg tror at de fleste myndigheter nå forstår at adopsjon kommer uansett. Det er bedre å regulere industrien enn å prøve å kjempe imot den”. @Reuters.

Chaikin Money Flow (CMF) er en indikator fra 1980’tallet som måler akkumulering og distribusjon over tid. Den brukes for å måle styrken til trender og ikke som et handelsverktøy for å identifisere SL/TP eller slikt. Under kan vi se at FTX-kollapsen som skjedde når vi allerede hadde falt langt etter LUNA/UST kollapsen, skapte en historisk “oversolgt” verdi for Bitcoin.

@Stockmoney Lizard

– Hvor tror dere vi er i Wall St. Cheat Sheets syklus? Personlig tror jeg vi nå befinner oss i depresjonen. om vi har bunnet helt enda avhenger av mulig contagion fra FTX, hvis ikke tror jeg vi sakte begynner å klatre mot “disbelief” og håp igjen innen 3-6 måneder.

@Wall Street Cheat Sheet.

– Når Cardano (ADA) implementerte Alonzo Hardforken i September i 2021 sa Charles Hoskinson som er i førersetet, at Cardano ville se “hundrevis av assets, tusenvis av dApps, og enorme mengder med interessante prosjekter og bruksområder” Selv om dAppene har latt vente på i seg i forhold til hans spådom (106 dApper så langt) så har han undervurdert assets på Cardano som nylig passerte 7 millioner native assets (likt NFTer) @U.Today

– Setter pris på om Podcastepisoden til Bitcoinsnakk deles til venner og kjente, dette er noe alle bør være obs på og som igjen understreker hvorfor vi trenger en desentralisert løsning.


$2 milliarder sendt, kostnad 4.16,- NOK. Prøv det med en bank, over landegrenser… Bullish på Bitcoin!

@Mempool.space

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen