Jerome Powell snur igjen.

Nyhetsbrev 1.12

Jerome Powell snur igjen.

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Da Jerome Powell talte i går fikk markedene en positiv reaksjon, tonen var svært “Dovish”, NASDAQ spratt opp hele 4% og Bitcoin reagerte også positivt med nesten 5% økning. Vi fikk også slipp av FEDs Beige book (Federal Reserve) som slippes åtte ganger i året og som går inn på markedet slik FED ser det.

“Beige boken” sier at kun 5 av 12 FED-distrikter kunne rapportere vekst mens de fleste distriktene rapporterte ingen vekst eller svak nedgang i økonomien. Powell poengterte derfor at FED ikke ønsker å ødelegge økonomien og at siden de nå ser at de er nær nullvekst at det er på tide å sikre at økonomien ikke går nedenom og hjem. Ideelt vil Powell prøve å holde veksten nær 0-1% men ikke gå negativt, og når GDP vekst nå ligger rett over 0, signaliserer dette til markedet at bremsene kommer på.

Powell sier at han nå ser tre viktige tegn til at økonomien har flatet ut og ikke lenger steiler mot oppsiden.

  1. Kjerneinflasjonen knyttet til varer og tjenester (minus mat og energi) stuper.
  2. Inflasjon knyttet til boliger som står for 30% av vektingen til konsumprisindeksen har økt kraftig i det siste (laggende indikator), men er forventet til å stupe i 2023 så lenge nye leieavtaler fortsetter å komme inn lavere fremover.
  3. JOLTS rapporten viser at USA nå har gått fra 2 ledige arbeidsplasser pr arbeidsledig i landet, til 1,7. Powell sier at dette er som de forventet, og at vi ikke ser noen tegn til en lønnsvekst-spiral.

Det virket nesten som dette var Powells måte å erklære “vi vant over inflasjonen” for å lette på økonomien igjen. Dette gir mening når man hører at han også sier at de har strammet “betydelig” og at de følger med på den inverterte yield-kurven som ofte signaliserer større resesjoner.

Jeg har tidligere skrevet at min frykt er at FED strammer for mye, talen til Powell vitner for meg om at dette er en bekymring også de deler nå. Powell sier nærmest rett ut at de ikke ønsker å stramme inn for mye og at de videre ønsker å “gå saktere fremover” som mer eller mindre sier at vi ikke ser en 75 bps økning igjen med det første. Jeg vil tro 50 bps er å forvente.

Jeg tror vi kan få en del positive dager med eufori ut av dette, men som Powell selv sa i talen sin i går så har inflasjon gått ned før, bare for å øke igjen. Skulle derfor inflasjonstallene komme inn varmere enn forventet den 13. Desember, ja da vil Powell trolig snu nok engang og harde og bestemte innstramminger vil igjen komme på bordet.

Motsatt, får vi denne talen, fortsatt synkende inflasjon og en 50bps økning, ja da vil de neste månedene kunne bli helt fantastiske.


– Bitcoin akkumulerings-trendscore viser at også under FTX kollapsen så vi tung akkumulering mens folk kastet seg over sjansen til å sikre seg billigere sats enn $20k Bitcoin.

@Glassnode Insights

🔵Er akkumulering 🔴 er Distribusjon. Vi kan tydelig se at nå etter at støvet fra FTX kollapsen begynner å gi seg så ser vi bred akkumulering på tvers av alle lommebok-størrelser.

@Glassnode Insights

– Binance får regulatorisk klarsignal til å operer i Japan etter at Binance foretok et oppkjøp av den Japanske kryptobørs-plattformen Sakura Exchange BitCoin (SEBC). @Coindesk

– Den Europeiske Sentralbanken (ECB) skriver: “Promotering av Bitcoin bærer med seg en risiko for bankenes rykte.” – På samme tid har noen av de aller største bankene og betalingsplattformene i verden omfavnet Bitcoin eller er i ferd med å gjøre det:
JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Fidelity, State Street, NY Mellon, Deutsche Bank, BNP Paribas, Visa, Mastercard, Credit Suisse, UBS, Bank of America, Citigroup, Capital One, Barclays, Wells Fargo, UBS ++ Bankene ser mer til de største aktørene og hva de foretar seg, enn de hører på Sentralbankene som har et bias når de uttaler seg negativt til Bitcoin. – Bitcoin er uunngåelig.

– Inflasjon i Eurosonen falt til 10% fra 10.6%, dette er det første droppet i inflasjon på 17 måneder. @Financial Times

@rateinflation (ikke oppdatert med nyeste for November enda på 10%)

– Mens El Salvador fullfører verdipapir-loven som vil tillate dem å utstede de Bitcoin backede “vulkan-obligasjonene” går President Nayib Bukele ut og sier at landet nå tilbyr seg å kjøpe tilbake all utenlandsgjeld med utløp i 2023 og 2025. @WSJ Dette er som om El Salvador viser langfingrene til IMF som kjemper mot Bitcoin adopsjonen til landet.

– “Alt går til null målt mot Bitcoin” Videoen under viser Bitcoin som et Store of Value med prosent av originalverdi relativ til Bitcoin siden 2 halvering i 2016. – Til de som sier at Bitcoin ikke er verdilagring, fordi prisen er ned det siste året, be dem zoome ut. Bitcoin er volatilt fordi det er en ny og ung asset. Stabilitet kommer over tid mens selv da vil halveringene ha mye å si på prisbildet.

– Shelterpoint Distillery som lager single malt whisky bruker Bitcoin minere til oppvarmingen som kreves til aldringsprosessen til whiskyen. Det kreves helt ideelle temperaturer og fuktighetsnivåer for å oppnå best kvalitet. – Dette er så utrolig mye kulere enn vanlige varmeovner.

– De siste gangene realisert pris krysset under korttidsholdernes kostbasis var også den aller beste tiden og DCA inn i Bitcoin. Disse periodene varte 2 og 10 måneder. vi kan se kortere og vi kan se lenger, historien gir oss bare en slags pekepinn.

@Glassnode Insights

Dagens tips: Video og lydkvaliteten er ikke helt den store, men samtalen er god.

Kan Gull eller Bitcoin erstatte bolig som sparing?


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen