Ingen trenger Bitcoin

08.12 Dagens Overskrifter

Ingen trenger Bitcoin

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Ingen trenger Bitcoin, det har ingen reell verdi” sier kritikerne, men på samme tid har bare de siste tre årene nærmest vært som en lang reklame for det motsatte.

  • I Canada frøs regjeringen bankkontoer til personer som protesterte mot det de fleste mener var et brudd på menneskerettigheter (Retten til å bestemme over egen kropp), men også til personer som donerte penger til protesten for å vise støtte.
  • “Remittance payments” overføringer over landegrenser koster en avgift på i snitt 10% via tradisjonelle kanaler, via Lightning er det nærmest gratis. El Salvador er et lysende eksempel og kan nå spare opptil $400 millioner i året ved å bruke LN.
  • 71% av El Salvadors befolkning hadde ikke tilgang til enkle banktjenester, én mnd. etter å ha gjort Bitcoin lovlig/tvungent betalingsmiddel hadde 46% av befolkningen lastet ned Chivo wallet.
  • I Libanon, Tyrkia, Venezuela, Syria, Argentina, Iran og mange andre land er inflasjonen godt over 50% og betegnes som “hyperinflasjon”, Bitcoin har oppnådd ekstremt økt adopsjon i samtlige av disse landene som følge av dette.
  • I Russland hvor landet er under ekstreme sanksjoner har Bitcoin gått fra å være “for kriminelle” og “skattesnyltere” til at landet skal lage sin egen kryptovaluta-børs og fremme Bitcoin som betalingsmiddel over landegrenser. (ikke innad i landet, enda).

Det er mange flere eksempler som er verdt å nevne, men jeg skal holde meg til et som er rykende ferskt. I Iran har lovgiveren Hossein Jalali benektet ryktene om at de tenker å “avskaffe moralpolitiet”, og sier at den islamske republikkens søkelys på kvinner som ikke bruker riktig hijab vil fortsette med en rekke tiltak som kan inkludere blokkering av bankkontoen deres.

@Iran International

Trenger vi virkelig flere eksempler på hvordan kontroll over pengene DINE vil bli brukt mot deg? Tror folk virkelig at denne typen statlige overgrep vil stoppe automatisk når vi får digitale sentralbankpenger som er programmerte? Nei, dette vil bare eskalere i omfang da hele prosessen blir lettere og utføre. Hvis vi får digitale sentralbankpenger så har vi tapt. Da er det “Game Over”.


– Ethereum-”investorene” jublet når Ethereum var “deflasjonær” for første gang, selv om det ser mer ut som distribusjonene bare har flatet ut. Jeg ble ikke sjokkert når jeg sjekket at nåværende andel tilgjengelig Ethereum faktisk er høyere enn når Ethereum gikk over på PoS. 120.543.400 Ethereum var i sirkulasjon den 14. September. Nå er dette tallet 120.554.027.

@Glassnode

– Så hvor mye Ethereum har vært “brent” siden EIP-1559 som skulle gjøre beholdningen minkende? (Dette skjedde før overgang til PoS). 2.760.576 Ethereum har vært “brent” til en verdi av ~ $3.391.781.043 men det hjelper altså lite når det har vært “utdelt” mer siden da.

@Etherchain.org

– Bank of Russia sier de ønsker å forby at kryptovaluta minere selger kryptovaluta til Russere og sier:

Generelt holder vi oss til at kryptovalutaer ikke skal sirkulere på territoriet til den Russiske føderasjonen.”

Finansminister Alexey Moiseev sier at ønsket fra den Russiske Sentralbanken der minere kun kan selge gjennom godkjente organisasjoner, vil gjøre hele industrien lisensbasert i effekt, og vi er mot dette. @Cointelegraph

– Jeg har tidligere skrevet om floppen som er eNairaen, Nigerias CBDC (digitale sentralbankpenger), kun 0,05% av befolkningen “bruker” den og de har prøvd med insentiver for å øke bruken. Når insentiver ikke fungerer, prøv tvang!
Den Nigerianske Sentralbanken skal nå begrense uttak til $45 om dagen for å tvinge befolkningen til å bruke CBDCer. @Bloomberg – Jeg tror bare adopsjonen av Bitcoin vil øke ytterligere.

– Michael Saylor (Microstrategy MSTR 0.00 ) sier at alle “altcoins” (alt utenom Bitcoin), spesielt Ethereum er å regnes som «uregistrerte verdipapirer» og burde stenges ned av Securities and Exchange Commission (SEC). Saylor kom med kommentarene under et intervju på PBD Podcast av Patrick Bet-David hvor han også peker på XRP som en av mange unregistrerte verdipapirer og poengterer:
Ripple (XRP) er et firma, og firmaet eier masser av tokenet som de selger til investorer og retail, men de har aldri tatt firmaet på børs”.

– “#CBDC” trender på Twitter, jeg brukte mye tid i dag på å forsøke å finne en eneste positiv kommentar om CBDCs men de eneste jeg fant var fra BIS (sentralbankenes sentralbank) som man kan si har et visst bias 😂. Jeg kom også over denne artikkelen på Bitcoin Magazine som var verdt å lese og tar for seg temaet: “Bitcoin og CBDCer er i et kappløp mot global adopsjon, vinneren av kappløpet vil bestemme fremtiden til menneskeheten.” – 99.9% prosent er i mot CBDCer i kommentarfelt, hvorfor presser sentralbankene fortsatt det frem da? For å overleve.

@Thecryptocouple

– Human Rights Foundation har lyst ut en stilling som “CBDC-Tracker” som skal følge utviklingen av CBDCer tett globalt. Stillingen er midlertidig (8 mnd) og betales med $100.000 eller tilsvarende i Bitcoin. Løp å søk! Hadde det vært en permanent stilling så ville jeg kastet meg på selv umiddelbart.

Psst. Prøvde noen av dere ChatGPT i går? hva synes dere? 🙂


Det er ingen hemmelighet at “QE” Quantitative Easing eller kvantitative lettelser, har holdt økonomien oppe siden 2009, men hva er det og hvordan fungerer det? Statsministerkandidat (Canada) Pierre Poilievre forklarer QE enkelt:

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen