STOR UKE + KONKURRANSE!

12.12 Dagens Overskrifter

STOR UKE + KONKURRANSE!

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

«Denne uken er en av årets viktigste for markedene, da inflasjonstallene for november vil bli offentliggjort i morgen (tirsdag), og FOMC-møtet (rentemøtet) avsluttes onsdag. En nedgang/økning som avviker fra forventningene vil kunne påvirke rentebeslutningen som vil være avgjørende for fremtidsutsiktene for markedene.
I tillegg vil Federal Reserve Chair Jerome Powell holde en pressekonferanse der han vil diskutere beslutningen og sin vurdering av økonomien. Denne kan du følge på Federal Reserves egen YouTube kanal.

Sist måned forventet analytikere en nedgang i år-til-år-inflasjonen (CPI), fra 8,2% til 8%. Imidlertid ble det overraskende rapportert en nedgang på hele 0,5%, til 7,7%, noe som ble godt mottatt av markedene. Denne gangen forventes en ytterligere nedgang i inflasjonen, til 7,3%, noe som kan føre til at sentralbanken øker renten med “bare” 0,5% (50 basispunkter). Dette kan tyde på at sentralbanken begynner å bremse opp renteøkningene, i tråd med den økonomiske utviklingen.

@Investing.com Forventet inflasjon.

Jeg tror det er ganske sikkert at vi får 50bps renteheving dersom inflasjonstallene kommer inn i tråd med forventningene, og skulle det skje så vil markedet kunne reagere svært positivt og vi kan få et lite nyttårsrally. Jeg mener fortsatt at FED har strammet alt for mye alt for fort og ser på dette som en stor risiko for at vi kan få mer smerte i markedene på et senere tidspunkt da tidligere hevinger enda må få slått rot og tatt full effekt.

Jeg mener at med riktig CPI så er 50 basispunkter er ganske sikkert. Dette vil kunne påvirke markedene positivt, og kan bidra til et lite nyttårsrally. Samtidig mener jeg at sentralbanken har strammet inn pengepolitikken alt for raskt, noe som kan føre til økt risiko og ustabilitet i markedene på sikt, da tidligere renteøkninger ennå ikke har hatt tid til å virke fullt ut.

Jeg tror også at en eventuell prisnedgang i aksjemarkedene på et senere tidspunkt ikke nødvendigvis vil føre til en tilsvarende nedgang i verdien av Bitcoin. Korrelasjonen mellom Bitcoin og aksjemarkedene er ikke absolutt, og det kan derfor skje store endringer i verdien av Bitcoin uten at dette følger markedet direkte. Dette betyr at investorer i Bitcoin bør være forberedt på at verdien kan bevege seg uavhengig av markedene, og vurdere sine investeringer i lys av dette

Vær uansett beredt på mulighetene for høy volatilitet i morgen. Skulle tallene komme inn høyere enn forventningene vil vi se mer smerte og nyttårsrallyet vil være avlyst.


– Vanligvis ville jeg også dekket CPI tallene/FOMC møtet på Live-chatten, men jeg skal til utredning hos spesialist for å finne ut hva som feiler meg i Oslo i morgen og jeg vet ikke hvor lang tid dette tar eller når jeg er ferdig. Det spøker derfor for nyhetsbrev Tirsdag og kanskje til og med Onsdag, men jeg skal prøve så godt jeg kan å rekke Onsdagens.

Utenom ferier kan jeg telle på én hånd antallet nyhetsbrev som jeg ikke har fått publisert, og disse gangene har jeg vært bortreist. Jeg håper det er forståelse for dette.

Ønsker dere alle en riktig god dag // Alexander


KONKURRANSE!

Vinn en signert førsteutgave av forfatter Martin Schanche-Olsen’s bok “Bitcoin er harde penger – Et frivillig alternativ til tvang”. Martin sier målet med boken har vært å klassifisere Bitcoin riktig. Bitcoin er penger, og må derfor forstås som penger. I den offentlige debatten diskuteres Bitcoin ut fra alle andre premisser og dermed blir også konklusjonene feil. Boken handler om hva penger er og hvilke funksjoner penger har. Boken vurderer også Bitcoin opp mot historiske penger og pengene vi har i dag.

Trekningen vil skje etter én uke og det vil bli 3 vinnere, 2 personer vil vinne den signerte førsteutgaven av Bitcoin er harde penger, og en person vil vinne en kryptonytt musematte som trøstepremie 😊

Dette blir første gang jeg bruker Gleam.io til å holde en konkurranse så jeg tenker at vi tester det ut denne gangen da jeg hører mye bra. For å delta kan du klikke deg inn HER! ← P.S. Denne konkurransen kan deles med venner, kolleger og familie men du som er abonnent vil ha en mulighet til å øke vinnersjansen din!

@Martin Schance-Olsen @Konsensus Network

Hvis du synes Gleam.io ikke er en god løsning gi gjerne beskjed om det i chatten så finner vi en annen løsning neste gang. Jeg ville i alle fall prøve det fordi at flere vil kunne delta og flere kan ende opp med å bli indirekte eksponert for nyhetsbrevet samtidig som dere har størst vinnersjanse 🙂


– Ukens vinnere ble: AXS +17% – STX +16% – TON +15% – MV +14% – FTT +13% – EOS +11% – SNX +11% – APE +10% – TWT +9%. Taperne var: IMX -13% – 1INCH -11% – CHZ -10% – FLOW -10% – DOGE -9% – QNT -8% – LINK -8% – APT -8%.

Fear & Greed indeksen har holdt seg rundt ~26, og vi nærmer oss nå nesten tre måneder med en score på mellom 20-30 utenom små avvik.

@Alternative.me

– Dette chartet viser at støttelinjen er intakt og når man drar paralleller med tidligere topper og fall, så var sentimentet ganske likt som det det er nå.

@Thescalpingpro

– Politikere i Norge: “Bitcoin er dumt, det bruker strøm.” I Texas, “Bitcoin er bra for kraftnettet vårt og vi vil satse mer på Bitcoin mining fremover”. Hør Guvernør Greg Abbott snakke om fremtiden til Texas.

EU har nylig fremmet forslaget om å forby kjøp med kontanter på over €10.000, med mulighet for medlemslandene å sette lavere grenser hvis de ønsker det. Dette er begrunnet med behovet for å bekjempe hvitvasking og terrorfinansiering. Imidlertid er det bekymring for at dette kan være et første skritt mot en mer generell innskrenkning av friheten til å bruke kontanter, og at grensen kan bli satt lavere over tid. Dette kan føre til økt kontroll over folks økonomiske transaksjoner og mer avhengighet av bank- og elektroniske betalingssystemer

– Ethereum hvaler ignorerer markedet og kjøper Ethereum for $1 milliard på nyhetene om at Ethereum utviklerne jobber med muligheten for uttak av staket Ethereum nå allerede i Mars. – Personlig ville jeg sterkt vurdert dette som et “sell-the-news” event.

@Santiment

– Ripple og SEC ber begge retten om å sette en tidsfrist til senest 4. Januar for “non-parties” for å sende inn sine argumenter før dommen skal tas. @Dailyhodl

– Bank of England har nylig annonsert en konseptutprøving (proof of concept) for en lommebok for digitale sentralbankpenger (CBDCs). De har utlyst en 5-måneders kontrakt med en verdi på £200.000, og søknadsfristen er 23. desember. Dette viser at sentralbankene har begynt å akselerere innføringen av digitale valutaer, og at de føler presset for å få på plass en løsning for å beholde kontrollen over pengesystemet. Imidlertid bør et omfattende pengesystem ikke forhastes, da dette kan føre til feil og uønskede konsekvenser

– Seksjon 230 i Communications Decency Act, som ble vedtatt av den amerikanske Kongressen i 1996, fastslår at nettplattformer ikke er juridisk ansvarlige for innhold som er postet av brukerne. Dette har gjort det mulig for sosiale medier som Facebook og Twitter å publisere alt innhold som brukerne legger ut uten juridiske konsekvenser. Høyesterett hører for øyeblikket en sak som kan endre eller fjerne seksjon 230, noe som kan påvirke sosiale medier plattformers ansvar for brukergenerert innhold. Hvis dette skulle skje, kan det gi en mulighet for blockchain-teknologi å erstatte dem. @Cointelegraph


Strike sin “Send Globally” funksjon er utrolig. Se videoen under hvordan Jack Mallers sendte $80 USD og mottaker tar imot Ghanaian Cedi, umiddelbart, gratis. At folk ikke skjønner hvor stort dette er, skjønner ikke jeg.

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen