Moder Russland

22.12 Dagens Overskrifter

Moder Russland

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

En undersøkelse utført av den russiske kryptobørsen Bitbanker og forskningsfirmaet Cupli Surveys viser at nesten åtte av ti russere mener at bitcoin er den mest pålitelige kryptovalutaen i omløp. Nesten en tredjedel av de spurte sa også at de hadde brukt kryptovaluta minst en gang. 78% av respondentene sa at BTC var pålitelig, mens 36% også hadde tillit til Tether (USDT) og 35% mente at ethereum (ETH) var pålitelig.

29% av respondentene sa at de hadde brukt kryptovaluta minst en gang, hvorav 51% sa at hovedgrunnen til å kjøpe kryptovaluta var å sikre sparepengene sine. Nesten en tredjedel av de som hadde erfaring med kryptovaluta sa at de hadde brukt tokens som et overføringsverktøy for å «sende penger til andre mennesker». 26% sa også at de hadde brukt kryptovaluta til å «betale for varer og tjenester», selv om bruk av kryptovaluta som betalingsverktøy er forbudt i Russland.

Det er imidlertid tegn til at mange av de russerne som bruker kryptovaluta er avanserte brukere, med mange som bruker flere lommebøker og 14% som oppbevarer myntene sine i «cold storage» i stedet for på børs. Flertallet av respondentene sa at deres kryptobeholdning var relativt beskjeden, men nesten 10% sa at de hadde verdier på mellom $7.000 og $14.000 i kryptovaluta, mens 2,3% sa at deres kryptobeholdning var verdt mer enn $14.000.

Nød lærer naken kvinne å spinne? Russland som er under tunge sanksjoner har trolig tvunget frem økende bruk av kryptovaluta i befolkningen. Nå er katta ute av sekken og det vil bli desto vanskeligere å “forby” når stadig flere tar i bruk teknologien. Overregulering og overgrep fra myndigheter vil tvinge frem økende adopsjon av en teknologi som er desentralisert og som ikke kan angripes lokalt, man kan kun øke friksjonen (sette opp overkommelige men brysomme hindringer) for bruk av den. 

I mine øyne er det sant som man sier, “Bitcoin er uunngåelig”. 


– Brad Garlinghouse, sjefen for Ripple Labs, har kritisert Gary Gensler, lederen for US Securities and Exchange Commission (SEC), for ikke å ha forutsett kollapsen til FTX (kryptobørsen) selv om han har møtt selskapets CEO, Sam Bankman-Fried, flere ganger men lanserte ingen undersøkelse av FTX før kollapsen. Bankman-Fried er siktet for svindel, håndtering av kundefond på uforsvarlig vis og ulovlige valgkampbidrag. @Dailyhodl

– “InmortalTechnique” publiserte denne på Tradingview som viser en enorm “bullish divergence” hvor RSI (relative strength index) trender opp samtidig som prisen går ned. Dette forteller at kjøpere begynner å få opp momentet til tross for synkende pris og tyder ofte (men ikke alltid) på et kommende retningsskifte for prisen.

@Tradingview

– Mens Relative Strength Index (RSI) måler hastighet og endring i prisbevegelser så er det også positivt at vi ser en tydelig opptrend i antall daglige transaksjoner på blokk-kjeden. Akkurat nå ser vi rundt 264.000 transaksjoner om dagen, det er ned fra toppen i 21’ hvor vi så 413.633 transaksjoner, men betydelig opp fra 27.Juni hvor vi så kun 186.000 transaksjoner.

@Glassnode

– Store eiere av XRP, kjent som «whales» og «sharks,» har kjøpt mer XRP under den siste priskorreksjonen. Ifølge data fra plattformen for kryptoanalyser Santiment, har antallet XRP-adresser som holder mellom 1 million og 10 millioner XRP økt til 1.617 adresser nå i Desember. Disse eierne representerer et rekordhøyt nivå på 7,23% av alle XRP-tokens.

@Santiment

– Gjennomsnittsprisen for et dusin egg målt i Bitcoin. – Akkurat som vi så en “økning” i prisen under bearmarket i 18/19 ser vi en økning nå. Media liker å vise det kortsiktige bildet (den sorte boksen) fordi da kan de skrive overskrifter som “se så galt det går”. Når vi zoomer ut derimot males et helt annet bilde.

@FRED

– Certik, en ledende sikkerhetsplattform som analyserer og overvåker blokk-kjede protokoller og DeFi prosjekter går ut og advarer mot det de kaller “ice-phishing” angrep i “web3 spacet”. Til motsetning fra vanlig Phishing innebærer dette at du gir bort rettighetene til å flytte/selge dine assets. Du kan lese mer om hvordan dette fungerer og hvordan du kan unngå slike angrep her!

CertiK Alert @CertiKAlert

#CertiKSkynetAlert 🚨 1/ Ice phishing is a considerable threat to the Web3 community Instead of gaining accessing to your private key, scammers trick you into signing permissions to spend your assets. We’ll outline below what to look out for, and how to protect yourself!9:20 PM ∙ Dec 20, 202243Likes21Retweets

– CEO av kryptoplattformen Paxful, Ray Youssef, sier “Vi kastet endelig Ethereum ut av vår markedsplass. 11.6 millioner mennesker er nå sikrere. Integritet over profitt. Hvem er neste?” Uttalelsen kommer i et forsøk på å adressere problemene med Ethereum som han beskriver under:

1. Proof of Stake har tatt Ethereum til en digital form for fiat og ikke “ærlige penger” som Bitcoins proof of work modell følger.

2. Ethereum er ikke desentralisert, det er kontrollert av en liten gruppe mennesker, og Youssef mener at én dag må du ha tillatelse for å bruke det.

3. Ethereum hadde noen bruksområder som kreditt og lånetjenester, men det er tokenisering som holder det hele gående. Tokens som har blitt laget på Eth har svindlet mennesker for milliarder av dollar som har gått på bekostning av Bitcoins vekstkurve og har tatt flere år vekk fra vår “mission”.

Man kan jo stille seg spørsmålet om dette kommer fordi Ray Youssef faktisk tar et standpunkt for Bitcoin eller fordi han er overbevist om at Ethereum vil falle inn under klassifiseringen “Securities” (verdipapirer) i året som kommer nå som SEC (Securities and Exchange Commission) er på krigsstien.

– Under kan du se adopsjonen av SegWit og Taproot, Adopsjonen til SegWit er nå over 85% og bruken måler 81%. Taproot på den andre siden har fortsatt uhyre lav adopsjon og bruk selv over ett år etter at det ble aktivert. Utviklere sier fortsatt at de forventer å se en økning hos Taproot som man har sett hos SegWit og at fordelene med Taproot vil utnyttes mer i fremtiden i mye av det som fortsatt er under utvikling nå.

@Glassnode
@Glassnode

Leser Kim tipset om denne, jeg tipser videre. Dan Tubb og Peter McCormack snakker om hvor “far gone” gjeldsspiralen i vestlige økonomier er, og ser spesielt på UK. Dan Tubb krever litt aluminiumsfolie på hodet til tider da han kan oppfattes som litt konspiratorisk. Men økonomidelen i denne er solid!


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen