BULLard?

08.01.23 Dagens Oversrifter

BULLard?

Nyhetsbrev fra Kryptonytt


Kan FED gjøre som de gjorde i Mars i 2020 da de kuttet rentene 2% på en tilsynelatende tilfeldig Søndag, uten noe forvarsel?


James Bullard som stadig dukker opp her i nyhetsbrevet som den av FED medlemmene som har vært mest “hawkish” (for innstramminger), er i ferd med å snu. I et Intervju sist uke sier Bullard at han tror at 2023 vil bli et år som har disinflasjon og at selv om vi enda ikke er på rentenivået vi må nå, så har oddsen for en “myk landing” økt kraftig siden høsten 2022.

Under høsten sa Bullard at han så for seg at renten måtte opp til rundt 5-7%, Når vi nå har fått flere inflasjonsmålinger som indikerer at vi har toppet ut og at den faller relativt raskt, så insinuerer Bullard nå at vi kanskje bør stoppe hevingene på høyst 5% og at de faktisk har gjort nok med planen som ligger til grunn allerede.

Skulle Bullard ha rett, vil ikke FED trenge å knuse arbeidsmarkedet så mye som de har antydet at de trenger, før inflasjonen kommer under kontroll igjen. Fredag kom rapporten om arbeidsmarkedet i USA hvor de reviderte tall de hadde oppgitt måneden før som sa at gjennomsnittlig lønnsvekst var økende, noe som gjorde Jerome Powell nervøs. I realiteten har den vært fallende.

Philadelphia FED kom også med en rapport for bare noen uker siden hvor de hevdet at BLS (Bureau of Labour Statistics) regnet arbeidsledigheten på feil grunnlag og bommet derfor med så mye som over én million arbeidsplasser! Denne rapporten indikerer også at arbeidsmarkedet har flatet ut.

@Philadelphia FED

Årsaken til det store avviket er at noen arbeidere trolig har blitt talt flere ganger.
I desember var antallet arbeidere som jobbet fulltid 132.299 millioner, ned 1000 arbeidsplasser fra måneden før. På samme tid økte antallet deltidsarbeidere med 679.000 mens tallet på arbeidere som har flere jobber økte med 370.000. Den rapporterte økningen i arbeidsplasser kommer dermed i stor grad fra en økning i deltidsjobber som kan tyde på at folk tar opp ekstra arbeid, en jobb nummer to og tre for å få endene til å møtes. Tallene Jerome Powell of FED arbeider med representerer dermed ikke virkeligheten når de sier at arbeidsmarkedet er “for stramt”. Når man zoomer ut helt til mars i fjor har antallet fulltidsjobber falt med 288.000 mens “økningen” kommer fra deltidsjobber og de som holder flere jobber.

@Zerohedge

Når den største “hawken” hos Federal Reserve begynner å snakke om å bremse og “myke landinger” da er det verdt å notere seg det. Kanskje er det mulig at de raske hevingene til FED som er uten sidestykke, klarte å snu inflasjonen raskt nok? Hvis de nå klarer å balansere landingen, at man ikke strammer inn for mye, og at de samtidig er rask til å handle skulle tidligere hevinger begynne å slå ut kraftigere på økonomien, ja da kanskje de klarer å utføre det umulige.


– StockmoneyLizard på Tradingview har det med å sette bilde på ting, Sorte svaner er ikke noe Bitcoin er ukjent med, likevel vil jeg påstå at for hver gang vi ser en sort svane så klarer Bitcoin seg bedre, det er enda flere som er villig til å kjøpe “dippen”. Nedenfor kan du se GMMA Oscillator indikatoren som indentifiserer endring i trender og viser kjøp/salgs-muligheter, Denne sier nå KJØP!

@Tradingview

Ukens vinnere: LDO +73% – SOL +62% – ZIL +53% – OP +42% – ETC +35% – SAND +33% – MANA +32% – NEAR +31% – BIT +30%. Ukens Tapere: OKB -9% – HT -7% – OKC -2% – LEO -2%. Mesteparten av markedet er i medvind.

@Cryptobubbles

– Siden begynnelsen av året har vi sett en tilstrømming på 53,5 milliarder dollar til kryptosektoren. Tax-loss harvesting er over og risikoviljen har økt etter at Federal Reserve har indikert en mulig pause i renteøkningene i nær fremtid. Imidlertid bør man være oppmerksom på inflasjonsstatistikkene som blir offentliggjort på torsdag 12. Får vi en god inflasjonsmåling kan dette kaste bensin på bålet og vi kan se enda mer økning. Advarer likevel mot senere denne måneden når kvartalsrapportene begynner å komme inn. Hvis kvartalsrapportene viser at selskapene leverte langt under Q4 målene for 2022, kan dette få stor innvirkning på sentimentet i markedet og dra øvrige markeder videre ned med seg, men det kan også skje at “krypto” får en periode med mindre korrelasjon til de øvrige markedene, det kan bli volatilt.

@Coinmarketcap 1 v 9 Januar.

– Som jeg og mange andre som skriver om markedet har påpekt, er dette Bitcoins første resesjon, og vi forventer derfor å se tegn på dette. Når vi ser på Chaikin Money Flow-indikatoren (CMF), et volumveidet gjennomsnitt av akkumulering (kjøp) og distribusjon (salg), kan vi se at Bitcoin ikke har sett en tilsvarende grad av distribusjon tidligere.

@StockmoneyL

– Sendwyre som er en betalingsløsning for krypto som også tilbyr krypto-wallets,
7. Januar kom de ut med en statusoppdatering hvor det kommer frem at de har “modifisert” sin uttakspolicy. Kundene skal fortsatt kunne ta ut pengene sine, men for øyeblikket begrenser de uttak til maksimalt 90% av midlene i hver kundekonto og tar forbehold om daglige grenser. 🚩 – Selv om Bitcoin nådde $17k+ er det fortsatt mange selskaper som sliter, dette er et stort rødt flagg, hvis du bruker Wyre, bør du ta ut/flytte det du kan så snart som mulig.

@Sendwyre @Twitter

– Vi er nå 66% ferdig med denne syklusen. legg merke til når tidligere bullruns begynte i forhold til selve halveringene, 66% ut i syklusene var ganske nøyaktig også bunn-territorium.

@Therationalroot

– Når man ser på bruk og ikke pris, så viser ikke Bitcoin noe tegn til et “bearmarket”.

@DocumentingBitcoin

Bitcoin fikser FIAT!

@Strike @RD_btc

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen