Et spørsmål om tillitt

16.01.23 Dagens Overskrifter

Et spørsmål om tillitt

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Først å fremst gratulerer så mye hvis du har holdt gjennom hele bear-markedet, det kan være vi har litt nedside igjen senere, men det faktum at vi nå ser en slik bevegelse som vi gjorde i sist uke bare på tegn til at økonomien var på vei “tilbake”, tenk hvordan det vil bli når rentene kommer ned og ting normaliserer seg!

Jeg vil gjerne takke for spørsmål fra

Mr.GreenWick, “Hva skal vi tenke om Bitcoin sin fremtid når det kommer til oppbevaring og sikring?”

Når du som eier krypto tar eierskap over dine egne digitale assets og ikke lar en børs eller institusjon gjøre det for deg, har du tatt “self-custody”, du oppbevarer dine midler selv. Men la oss være helt ærlig, for de aller fleste kan det til å begynne med virke både skummelt, utfordrende og forvirrende og skulle være sin egen bank.

Det er vanskelig å si hvor mange som holder sin egen kryptovaluta, spesielt på Hardware wallets som er det tryggeste. Ledger som er en av de ledende produsentene av hardwarewallets har solgt over fire millioner wallets og har 1,5 millioner aktive brukere hver måned. Trezor som også er blant de mest populære, har solgt over én million wallets.

I tillegg har man Hot-wallets som alltid er “på internett” og derfor mer utsatt men som fortsatt er bedre enn å ha midlene på børs. I 2021 estimerte Blockchain.com at det var 68.5 millioner wallets som utgjør kun ~16% av alle som eier kryptovaluta hvis man tar utgangspunkt i eierskapsdata fra triple-a.

@Blockchain 2021 @FinancesOnline

CEO i Binance, Changpeng “CZ” Zhao sa i fjor at 99% av mennesker som skal holde sin egen krypto vil ende opp med å miste disse, at self custody ikke er risikofritt. Det er helt sant! Det er langt fra risikofritt og det krever at man setter seg skikkelig inn i det og ikke gjør en halvhjertet innsats når man setter opp sin wallet. Spørsmålet som alle burde stille seg er hvordan risiko de selv er komfortabel med;

 1. Du er risikoen! En risiko som du selv kan gjøre noe med i form av en skikkelig innsats med oppsett og bruk.
 2. Du lar noen andre oppbevare din krypto og tar på deg motpartsrisiko fra børsen/plattformen selv (f.eks. FTX,CEL,BlockFi), men også fra egen nasjon og union (eu). Dette gjelder også landet som børsen eller plattformen du bruker opererer fra. Hvem vet hva fremtiden bringer av regulering, lovgivning, beslag osv.
1933 Det store Gullbeslaget

Det beste for alle ville vært at alle tok self-custody så raskt som mulig, ikke bare ville de fleste vært mye tryggere og eliminert all motpartsrisiko, men man ville også unngått salget av papir-Bitcoin. Problemet er bare at det er ikke realistisk at alle vil gjøre dette og folk er livredd for å miste ting, med god grunn. Når en passasjer på Londons undergrunn klarte å glemme igjen sin benprotese, så er det klart at vi trenger gode sentraliserte løsninger også, for hos enkelte mennesker finnes det ikke håp 😂.

Det er her regulering kommer inn. For øyeblikket utarbeides rammeverket som skal sikre at de største finansielle institusjonene trygt kan forvalte faktiske Bitcoin under strenge krav. Blant annet venter mange spent på en skikkelig Spot Bitcoin ETF, et fond som backes 1:1 med faktiske Bitcoin. Når gull i sin tid (2004) fikk sitt første Spot Gull ETF økte gullprisen med ~ 400% på 7 år.

@Gull @Tradingview

Banker med gode rykter som tilbyr Bitcoin kjøp, salg og forvaltning, vil trolig være det som utløser den neste store bølgen av kjøpere fra de pengesterke eldre investorene. Det vil gi Bitcoin “godkjent-stempelet” som mange føler mangler før de dypper tåa i fremtidens valuta.

Så for å svare kort og enkelt, noen vil alltid trenge en sentralisert løsning, men det er best for alle å holde sine egne midler. Det vil trolig bli en ny bølge av adopsjon fra at store kjente sentraliserte aktører tilbyr kjøp, salg og forvaltning, men selv de største mest kjente bankene ville ikke jeg stolt på med en eneste satoshi:

@Violation tracker – 7165 bøter siden 2000.

 • Bitcoin nådde igjen en markedsverdi på over $400 milliarder. Det betyr at Bitcoin nå er verdt mer enn Tesla på $386 milliarder. @companiesmarketcap

 • Hva er dette slags trolldom? Kan det virkelig være så enkelt? Varigheten på de forrige to bullmarkedene varte i nøyaktig 1064 dager, og de etterfølgende bearmarkedene kan se ut til å ha vart nøyaktig 364 dager.
@Tradingview @Tidal_Trading
 • Da Celsius, BlockFi og til slutt FTX kollapset skapte de den største bølgen med uttak av Bitcoin fra børs noen gang.
@Glassnode
 • 15. Mars 2020 endret Bitcoin seg for alltid. Andelen Bitcoin på børser hadde økt siden Bitcoins begynnelse i 2009, men fra den dagen av, hvor børsene holdt 3.200.000 millioner Bitcoin, skulle vi se trenden snu. I dag er balansen på børsene 2.250.000 Bitcoin. Vi har altså på knappe 3 år sett nesten 1 million bitcoin bli tatt ut av børsene. Fortsetter denne trenden, noe den trolig vil gjøre, får vi en supply squeeze av dimensjoner i god tid før 2030.
@Glassnode
 • Fear & Greed indeksen passerte nettopp 50 og er “nøytral” Dette er det høyeste vi har vært på 9 måneder med nesten konstant frykt.
@Alternative.me
 • Tidligere leder for ERCOT Brad Jones om Bitcoin mining og hvordan Texas bruker Bitcoin for å balansere nettverket og drive vekst i fornybart. Dette er en fantastisk liten video som du kan linke til alle venner som klager på at Bitcoin bruker strøm.

 • Vinnerne for uken var APT +131% – FTT +100% – SOL +73% – OP +67% . HNT +58% – FLOW – MANA +65% – COMP +52% – CRV +51%. Det var bare ett prosjekt som hadde noe form for tap og det var FLR. FLR går forøvrig ned fordi 4.28 milliarder tokens ble airdroppet til XRP holdere som holdt 1 eller mer XRP fra før desember 2020, de fleste som fikk airdroppet solgte umiddelbart som førte til fallet i prisen.
@Cryptobubbles
 • Fredag skrev jeg om likvideringer på $310 millioner fordelt på all krypto etter rentemøtet. Dette stoppet ikke tradere fra å fortsette å shorte Bitcoin, over helgen skal over $600 millioner ha blitt likvidert av shortposisjoner. @cryptopotato

 • I går foretok Bitcoin nok en gigantisk økning i vanskelighetsgrad for minere. vi økte med ~10%. Justeringen av vanskeligheten er virkemiddelet Bitcoin bruker for å holde Bitcoins blokk-tid til rundt 10 minutter pr blokk.

Tusen takk til dere to som sendte tips via Lightning i helgen, hvem enn dere er 🥰

Takk til “Fremtidsrettet” for klippet under, denne var fantastisk moro og verdt å dele.

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen