Bære eller briste

23.01.23 Dagens Overskrifter

Bære eller briste

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

De neste to ukene kommer den viktigste perioden for kvartalsrapporter som jeg har snakket om i års oppsummeringen min, Microsoft, Apple, Google, Amazon, Facebook og mange flere, sammen står disse for en enorm prosentandel av den totale markedsverdien i USA. I tillegg kommer neste rentemøte på slutten av neste uke hvor vi skal få høre Federal Reserves videre plan om det blir heving eller full brems.

oversikt fra @Bloomberg @Tiderpenger

Rapporter fra Oktober viste at selskaper satt i snitt på 15% overlager av varer som de ikke ble kvitt og vi så enorme mengder varer med redusert pris opp mot julen.
Nå kommer fasiten, har selskapene nådd sine prognoser eller tapt store summer mens forbrukerne har holdt tilbake lommeboken for å betjene de mest grunnleggende kostnadene som mat, strøm og bolig.

Hvis selskapene har truffet sine prognoser eller leverer like under, så forventer jeg ikke de største reaksjonene, men det ryktes at mange av disse rapportene ikke vil bli hyggelig lesing, noe man også kan anta fra den enorme mengden oppsigelser som har vært siden November i noen av de aller største selskapene. Det er snakk om 59.000 arbeidsplasser bare hos disse:

 • Google 12.000 – 20.Januar
 • Amazon 18.000 – 4. Januar
 • Facebook 11.000 – 9. Nov
 • Microsoft 10.000 – 18. Januar
 • Salesforce 8000 – 4. Januar

Blir det så stygt som mange forventer så venter man å se et aksjemarked som taper seg, og dermed kan Bitcoin påvirkes også. Hvilken retning Bitcoin blir påvirket avhenger helt av korrelasjonen med markedet. I 2022 var korrelasjonen på det laveste på 15 måneder etter FTX kollapsen, men den var også tilbake på det høyeste nivået noen gang i Desember.

Vil Bitcoin bli sett på en gunstig investering mens selskapene leverer resultater som fører til at man kan se de som overpriset? Vil det bli nok frykt i markedet til at alt av risk-assets blir solgt ned, inkludert Bitcoin? Det vil bli spennende å se hva som skjer de neste to ukene og det kan fort bli volatilt. Uansett veien videre så har vi sett de siste ukene at så fort markedet viser tegn til å stabilisere seg, så er interessen for Bitcoin umiddelbart tilstede og det er så utrolig bullish!


 • Vinnerne for uken som var: APT +59% – FXS +42% – CRV+38% – CVX +36% – HBAR +36% – MANA +26% – ENJ +26% – AXS +25% – OP +24%. Taperne denne uken var: SCAM – 9% – FLR -6% – LDO – 6% – HT -3% – GMX -2%.
@Cryptobubbles
 • Fear & Greed indeksen viser igjen over 50, vi er for øyeblikket på 53 “nøytral” etter at vi falt tilbake i frykt igjen på grunn av det amerikanske justisdepartementets “store kunngjøring” i sist uke.
@Alternative.me
 • Vi er under 15 måneder fra neste halvering, vi har passert den mørkeste grønne “dotten”, sakte men sikkert beveger vi oss mot halveringen og når man ser historisk så har denne mørke grønne dotten signalisert bunnen i syklusene.
@PlanB
 • Bitcoin MVRV Z-score som viser noen av de beste kjøp og salgssonene i Bitcoins historie, ser akkurat nå ut til å forlate kjøpssonen.
@LookingtoBitcoin @Kryptonytt
 • Bitcoin og “krypto” er i ferd med å gå mainstream. Her fra en salgsplass hos Best Buy. Det er kjekt å se Ledger i butikk, dette vil uten tvil øke adopsjon og self-custody ytterligere. Nå venter vi bare på at Elkjøp, Power og gjengen skal følge med i timen så kommer Ledger snart i en elektrobutikk nær deg.
@BestBuy
 • Begynner bjørnene å gå tom for krutt? Under kan du se hvor mange som har blitt likvidert mens de har prøvd å shorte dette rallyet. Kjøp spot, kjøp langt, hold. Med Bitcoin trenger det ikke være mer komplisert enn som så.
@Cryptoquant
 • Libanon er for øyeblikket et av landene med høyst adopsjon og bruk av Bitcoin etter landets konkurs i April 2022. Mens vekslingskursene er ugunstige og bankkontoer forblir sperret. For første gang i historien når myndighetene kjører et land i grøfta økonomisk, så finnes det en vei ut som er åpen og tilgjengelig for alle.
@B Hive Lebanon
 • Når vi ser på “Probably lost supply”, som sporer zombie-mynter som har vært inaktive siden lanseringen av den første Bitcoin børsen i Juli 2010 kan vi se at det nå ligger 1.457.069 Bitcoin i denne kategorien. Denne grafen vil gå ned over tid ettersom mynter flyttes på helt til den når det faktiske antallet tapte mynter, det har ikke vært noen større bevegelser her siden Januar i 2018.
@Glassnode @Kryptonytt


Video fra helgen, TV-tårnet i Berlin, Bitcoin ❤️‍🔥

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen