FOMC møtet oppsummert

02.02.23 Dagens Overskrifter

FOMC møtet oppsummert

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

I går så vi akkurat det vi forventet, det ble ingen overraskelser. Federal Reserve “FED” økte styringsrenten med 25 bps (0.25%) som er den laveste økningen siden Oktober 2021. Powell utelukket ikke videre hevinger og hintent frempå med ytterligere 2 økninger på 25 bps. Han antydet at FED ville være restriktiv i en lengre periode men snakket også om at effekten fra tidligere hevinger enda ikke hadde fått “full effekt”.

Det er etter min mening en sjanse for at dette var den siste hevingen og at vi holder oss på disse nivåene over lengre tid dersom CPI/KPI kommer inn lavere også denne gang (inflasjonstallene). Jeg tror tidligere økninger vil bite fra seg mer og mer fremover og videre hevinger vil gjøre mer skade enn nytte, men vi kan bare vente å se. Markedet ble ikke overrasket og Bitcoin presset seg opp til $24k på nyheten.
Til sammenligning har prisen falt noe ved alle de tre forrige FOMC møtene.

En rekke indikatorer som Powell har fokusert på ved tidligere FOMC møter som JOLTS rapporten var ikke så viktig lenger likevel. Powell har tro på en myk landing og jeg ser også en vei dit, men jeg er redd for at FED overskyter og at vi ender opp med en dobbeltopp i inflasjonen da vi plutselig vil se et stort behov for å stimulere økonomien igjen.


– I god tid før FOMC møtet konkluderte i går kom ADP rapporten som måler det private arbeidsmarkedet i USA. Lønnsveksten rapporteres som flat og det var forventet at privat sektor ville se en økning i antall arbeidsplasser på 178.000, det ble skivebom på forventningene og det riktige tallet endte på “kun” 106.000 arbeidsplasser. Flertallet av de tapte jobbene kommer fra bygge bransjen, handel og transport og kommer spesielt fra små til medium størrelse bedrifter.


– ERCOT som operer strømnettet i Texas publiserte nettopp data som viser påvirkningen Bitcoin minerne hadde på vinterstormen i juletider i fjor. Så mange minere skrudde av maskinene sine for å hjelpe nettverket at 40% av Bitcoins hashrate droppet. Dette lot ERCOT frigjøre 1280 MW til husstander som desperat trengte mer strøm varme. ← Dette reddet liv!

@ERCOT

– Arceris_btc har sett på avgiftene knyttet til de 435 første Ordinals (Bitcoin NFT’er). Avgiftene som ble betalt tilsvarer 丰15.335.693 (sats) eller 0.153 BTC ~$3521. totalt har dette brukt 17.8MB med plass over 218 blokker (83.7kB/block)

Chande Momentum Oscillatoren måler forskjellen mellom nylig fortjeneste og nylige tap, og deler dette på summen av alle prisbevegelser i perioden. Indikatoren kan brukes for å identifisere styrke og svakhet i markedet og trendskifter. Det ser lovende ut.

@Tradingview @TATrader_Alan

– 60 millioner Filippinere kan nå bruke Bitcoin Lightning gjennom Strike @BTC_TN

– Dette videointervjuet på CNBC av Jack Mallers om Strike betalingsappen er fantastisk, i år skal Strike fokusere på vekst, og jeg gleder meg til de kommer til Norge. Når appen er så sømløs at du ikke vet at du bruker Bitcoin engang når du skal sende penger til utlandet uten avgifter, da vil bruken av Bitcoin (Lightning) eksplodere.

RVGI Relative Vigor Index’en er nok en indikator som måler styrke, den måler prisen på “candle close”mot forskjellen mellom høyeste og laveste pris. Resultatet jevnes ut med en SMA – Simple Moving Average. Under kan vi se at vi nettopp har krysset over og hva som skjedde de forrige gangene dette skjedde.

@Tradingview @Cryptonoob

– Nigel Green CEO av deVere Group, en av verdens største uavhengige finansrådgivningstjenester med $10 milliarder i AUM (assets under management), sier at i en ny undersøkelse de har utført viser det seg at hele 80% av deres kunder i gruppen millionærer med mellom $1-$5 millioner å investere, har søkt råd om digitale assets og ønsker eksponering i sin portefølje. Green sier også at han forventer økt pågang nå som vi tiner opp fra kryptovinteren.


Bitcoin forklart på 2 minutter av Alex Gladstein:

Alex Gladstein 🌋 ⚡ @gladstein


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen