Hva skjer med arbeidsledigheten?

06.02.23 Dagens Overskrifter

Hva skjer med arbeidsledigheten?

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

På fredag kom arbeidsledighetstallene i USA, “nonfarm payrolls” (lønnsdata -landbruk), viste en økning på 517.000 arbeidsplasser så langt, MYE høyere enn de 187.000 markedet forventet. Arbeidsledigheten falt til 3.4% mot estimatet på 3.6%, Dette er det laveste nivået man har sett siden i Mai 1969. De største sektorene hvor man så flest nye arbeidsplasser var innen forretningstjenester (82.000), myndighetene (74.000) og helsetjenester (58.000). Rapporten får økonomer til å klø seg i hodet, hvordan kan arbeidsledigheten være så lav samtidig som inflasjonen kommer ned? Markedet reagerte umiddelbart og sannsynligheten for at neste FOMC møte ville resultere i nok en 25 bps (0.255) heving økte fra 82% til 97.4%.

@Investing.com

I års oppsummeringen skrev jeg at vi kunne komme til å se ett rally før rentehevingene begynte å bite fra seg og at vi får se mer smerte, det tar tross alt historisk 6-12 måneder før hevinger begynner å påvirket markedet. Vil vi se bunnen falle ut av økonomien? Kanskje, TS Lombard kom nylig ut med denne grafen som forteller at til tross for en stram rapport om arbeidsmarkedet nå, så kan arbeidsledigheten være i ferd med å øke når bedrifter som har kunngjort kommende oppsigelser, er ferdig med å si opp.

@TS Lombard @tiderpenger

Hver gang prisen går opp er det lett å bli grådig og gå i fornektelse for at en potensiell nedside kan komme, det kan koste deg. Hvis du har tenkt å holde Bitcoin i lang tid, så trenger du ikke nødvendigvis foreta deg noe, men hvis du sitter i girede posisjoner vil jeg absolutt anbefale å se litt over posisjonene dine og bruke alle verktøy tilgjengelig av risikostyring.

Det er merkelige tider vi lever i og markedet er utrolig vanskelig å lese nå. Vi har mye data som er laggende og rentehevinger som enda ikke har fått tatt effekt. Uansett hva som skjer fremover er jeg glad for at det er Bitcoin jeg holder mest av og ikke casino-mynter. Inflasjonstallene som vi får på Tirsdag 14. Feb. vil få mye å si, men ringvirkningene fra tidligere hevinger og hvordan Bitcoin reagerer på disse, er X-faktoren som vi må følge nøye med på fremover.

Du kan høre tankene til den legendariske short-selleren Jim Chanos fra Kynikos Associates her, han snakker om et mulig fall til $1800-$2800 for S&P 500. Det kan ikke utelukkes og er langt ned fra dagens $4,136.

P.S. For å hindre forvirring, jeg skriver om både positive og negative utfall vi kan møte på i tiden fremover, jeg sitter ikke på fasit og mener selv at trad-fi fortsatt vil se en nedgang med mindre FED skulle snu, noe jeg ikke forventer. Bitcoin kan fortsatt koble seg av resten av markedet og fungere som en “hedge”, jeg sitter ikke på fasit. Det er opp til deg selv å handle fra hva du selv tenker om markedet.

  • Vinnerne denne uken: AGIS +131% – IMX +37% – RNDR +34% – RNDR +34% – OP +32% – dYdX +28% – GRT +22% – FTM +20% Taperne var: APT -14% – LDO -11% – TWT -11% – FLR -10% – AXS -10% – FXS -10% – QNT -9% – APE -8%.
@Cryptobubbles
  • Fear & Greed indeksen viser 58 og har gjort det siden Fredag, vi har alt i alt hatt en svært stabil helg til tross for at arbeidsledighetstallene skapte opprør i trad-fi markedet på Fredag. La oss håpe Bitcoin nå kobler seg vekk fra de øvrige markedene fremover.
@Alternative.me
  • NVK sitt Relay på Nostr har tilgang på data om hvor brukerne kommer fra helt ned til hvilket land. Det er helt fantastisk å se at Kina er en av de desidert største brukerne allerede. Kina har ikke ytringsfrihet lenger, sier du noe som går mot det statlige narrativet så går det på bekostning av din “Social Credit Score” som måler hvor pålitelig du er som borger. (dette er aktivt i over 80% av Kina). Får du for dårlig score her kan det gå på bekostning av hvor du kan reise, dine jobbmuligheter, tilgang til finanstjenester og muligheten for å inngå kontrakter. Ren dystopi! Takk gud for desentralisering! Bitcoin og Nostr er vårt eneste håp for å unngå denne fremtiden her også, en fremtid som WEF blant andre jobber aktivt for at vi skal få i vesten også.
@NVK – @Fishbanana
  • Teknisk analytiker Thescalpingpro sier at vi møter motstand på midtlinjen i kanalen vi nå befinner oss i, skulle vi bryte over denne linjen forventer han at vi ser et løp opp til $30.000.
@Thescalpingpro

  • Først når RSI (Relative Strenght Index) krysser over +50 kan man virkelig si at bullmarkedet har begynt basert på tidligere bevegelser. Vi nærmer oss, men vi er ikke der enda.@Tradingview
@Bitcoinarchive
  • Den 31.01 la jeg ut en poll om hvor dere skulle svare på hvor dere trodde vi befant oss i markedssyklusen, 41% svarte disbelief, 29% depression, 21% håp og 9% sinne. Jeg har sagt at jeg tror dette rallyet er midlertidig, og her kan du se worst-case scenarioet. Klart dette forutsetter at Bitcoin følger det øvrige markedet som ikke trenger å skje, men i realiteten kan det være at vi har enda flere måneder fremover med muligheter for billige sats. (sett fra 10-års perspektiv er alle prisene nå super-billig etter min mening. – ikke investeringsråd)
@Tradingview @Stackersatoshi
  • Når FTX kollapset var det mange som ble skremt og flyktet ut av Bitcoin, 43.759.663 adresser hadde Bitcoin saldo men mange solgte, på det meste så vi over 650.000 tømte adresser. Vi er nå tilbake nær tidligere ATH med 43.608.000 adresser med saldo. (husk at mange holder sine Bitcoin på børs, så de dukker ikke opp her)
@Glassnode
  • Antallet nye adresser lå sist sommer på rundt 387.000 nye adresser daglig, det som er interessant å se under her, er at når FTX kollapset, var det mange som valgte å opprette adresse for å kjøpe, vi nådde 472.000 adresser på én dag på toppen. Vi ser også når Bitcoin har gått som en kule så har adressene igjen nærmet seg 500.000 daglig med 475.000 på det meste. Interessen går altså opp både når Bitcoin faller dramatisk så vel som når prisen går opp. vinn/vinn. Fun fact: Det er nå ca 449 dager til neste halvering hvor minere går fra en belønning på 6.25 BTC til 3.125 BTC hvert tiende minutt. Når jeg skriver dette er vi på blokk nummer 775.275 og halveringen skjer på blokk 840.000. Det er altså 64.725 blokker igjen til neste halvering som nå estimeres til å skje 30 April (2024) – Denne datoen er flytende på grunn av vanskelighetsjusteringene og hashraten, men er nok ikke langt unna.
@Glassnode

Går du til din bestefar for investeringsråd om ny teknologi Michelle?” 😂

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen