Et gjensyn med inflasjonen sanne ansikt.

23.02.23 Dagens Overskrifter

Et gjensyn med inflasjonen sanne ansikt.

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Av og til tar jeg turen innom wtfhappenedin1971.com bare for å minne meg selv på hvor ille dagens pengesystem faktisk er. Det er over ett år siden sist jeg nevnte nettsiden og det har kommet mange nye lesere, så her kommer noen av de punktene som treffer meg hardest. Jeg anbefaler likevel alle å studere alle grafene på siden som jeg linket over.

Med penger på en gullstandard så var lønnskompensasjon og produktivitet linket, de gikk som hånd i hanske. Allerede året etter man gikk ut av gullstandarden startet det brå avviket der produktiviteten gikk opp ~155% fra 1972 frem til 2017 men lønnskompensasjonen på samme tid økte kun ~24%. Lønnsveksten stoppet nesten helt opp.

@wtfhappenedin1971

på 1960 tallet hvis man hadde en litt over snittet god jobb var det nok at én av partene i hjemmet jobbet, men med minkende kompensasjon måtte flere og flere husstander ty til at begge parter jobbet for å få det til å gå rundt.

@wtfhappenedin1971

Når man plutselig kunne låne fantasipenger som kom fra “intet” skjedde det som måtte skje, boligprisene skøyt i været, dette til tross for at boliger egentlig bør synke i verdi over tid.

@wtfhappenedin1971

På “skikkelige penger” tok det i snitt 2.3 år av lønnsinntekter for å spare til et gjennomsnittlig hus, i dag er dette tallet nesten tredoblet og det tar 7 år å spare til et gjennomsnittlig hus i USA. På samme tid har produksjon, deler, materialer , utstyr og frakt osv. blitt optimaliserte flerfoldige ganger mer. Det gir rett å slett ikke mening.

@wtfhappenedin1971

Den første gangen jeg begynte å snakke om dollarkollapsen var det mange som trodde jeg var gal, grafen under viser at USA har “full kontroll” på gjeldssituasjonen sin, eller?

@wtfhappenedin1971

Det er mange av grafene som maler et mørkt bilde for fiats fremtid, og det er mange deler av livet vårt som preges av sykdommen som økonomien vår lider av, fantasipengene. Under oppsummerer jeg noen av de verste følgene av denne feilslåtte politikken som man kan finne grafene til på nettsiden.

– Lønn holder ikke tritt med produktivitet.
– Flere må jobbe som fører til mindre tid hjemme og lavere fertilitetsrate.
– De rike blir rikere, middelklassen og de fattige blir fattigere.
– Det blir stadig vanskeligere å kjøpe seg et eget hjem uten hjelp.
– Gjeldstyngden øker for gjennomsnittsfamilien, sparing blir vanskeligere.
– Politikk handler mer om økonomien enn noe annet.
– Livsverdiene våre har måtte vike for pengene.
– Færre har råd til de lengste utdannelsene.
– Flere havner i fengsel.
– Flere unge voksne bor hjemme hos mor og far lenger.
– Vi gifter oss senere. Skiller oss oftere.
– Antall barn pr kvinne er halvert siden 1970.
– Vi blir stadig mer overvektig. Matkvaliteten dårligere.

Det er på tide å sette punktum for dette feilslåtte prosjektet som fiat er, la oss en gang for alle få penger som baseres på noe hardt. La oss få livet tilbake og ende slavetilværelsen som de aller fleste av oss lever i som er designet for to ting, uendelig krigføring, og at de rikeste skal bli rikere.


  • The Block skriver at i EU vil nå beskrivelsen “unhosted wallets” i EUs MiCA lovforslag nå endres til “self-hosted addresses”. Kort forklart ender dette med å forandre lovforslaget ganske drastisk fra å nesten bety forbud mot egne wallets til at det nå skal legges til rette for dem i forslaget. MiCA forslaget står fortsatt oppført med en transaksjonsgrense på €1000 til wallets som ikke har identifisert sin wallet men dette er fremskritt. Forslaget kan endres videre frem til 28. Mars men dette var en stor seier allerede.

  • Kongressmann Tom Emmer fra Minnesota’s sjette distrikt introduserte i går et lovforslag kalt “CBDC Anti-Surveillance State Act” for å, som Emmer selv sier, bremse ned utviklingen fra ikke-valgte byråkrater i Washington fra å frata Amerikanere deres rettigheter til et finansielt privatliv. Kongressmann Andy Biggs kommenterte forslaget: “Jeg er takknemlig for muligheten til å kunne være med på innsatsen for å introdusere et lovforslag som vil hindre FED fra å introdusere en digital sentralbankvaluta.” – Det er mye fra USAs politiske system som gjør at jeg får lyst til å slå meg selv i hodet, men det finnes helt klart helter, Emmer er en av dem.@Tom Emmer
@Tom Emmer
  • Det er nå 4 uker til neste FED møte der vi skal diskutere rentehevinger. Etter sterke tall fra arbeidsmarkedet har oddsen for at FED vil ta en pause i hevingene nå i følge markedet blitt helt borte. Faktisk er det 76% sjanse for 25bps (0.25%) økning og hele 24% sjanse for en 50bps heving. Oddsen for en så stor økning har økt 15% siden forrige uke. Kanskje nærmer vi oss krasjet som jeg nevnte i års oppsummeringen. Foreløpig forventet inflasjon for februar ligger på 6.2%, altså kun -0.2% dagens nivå.

  • I går passerte vi blokk 777.777 🥳 – vi er også over 70% på vei til neste halvering som skjer ved blokkhøyde 840.000. Dette er estimert til å skje den 17. Mars 2024. Det er nå rett rundt 7 millioner blokker til neste gang man ser bare 7-tall stille seg på rekke, det er ca. 133 år til. Under kan du se blokken bli minet, det var Binance pool som “vant” denne.
  • Den globale betalingstjeneste-giganten Ingenico som har 40 millioner betalingsterminaler i 37 land, har nå lagt til rette for at brukere av deres betalingsløsninger i Frankrike kan ta imot betaling i Bitcoin og krypto. @Cointelegraph.

  • Bitcoins daglige korrelasjon med S&P er negativ igjen for første gang siden FTX kollapsen. @Reflexivity Research @Tradingview
@Reflexivity Research @Tradingview
  • Africa Free Routing som er Afrikas raskeste og mest pålitelige Lightning nettverk kunngjorde Tirsdag at deres tredje node i Afrika, denne i Ghanas hovedstad Accra er landets første Lightning node og vil gi befolkningen tilgang til den raskeste og billigste betalingsløsningen i verden. Freerouting.afrika skriver at det spesielt har eksplodert en interesse for Lightning på kontinentet etter at Afrikas nest største retailer Pick-n-Pay begynte å akseptere Bitcoin ved sine 1500 butikker.

  • En ny soft fork (OP_VAULT) har blitt foreslått aktivert via “speedy trial”. Jeg er sterkt mot speedy trials og mener alle forandringer i Bitcoin bør overveies nøye og lenge før man implementerer noe. Likevel liker jeg det jeg hører om denne soft-forken som går på “obbevaringssystemer” som blant annet kan forhindre at Bitcoin-holdere blir utsatt for “$5 wrench attacks” altså at noen fysisk tvinger fra deg dine Bitcoin. Det er vanskelig å forklare kort så jeg linker til en Podcast som diskuterer dette i detalj nedenfor for de som er interesserte.

Om OP_Vaults. https://open.spotify.com/embed/episode/4rBvfXuxuBtBea5sBYMEez


Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen