17.04.23 Dagens Overskrifter

Working as intended.

Nyhetsbrev fra Kryptonytt

Rett før helgen skrev Dagens Næringsliv en artikkel om et norsk par som har undergått en skilsmisse. Etter mye frem og tilbake ble det bestemt i retten at Konen hadde rett på halvparten av parets verdier, deriblant 95 Bitcoin av 190 Bitcoin totalt. Når mannen da ikke ville gi fra seg disse som han flere ganger hevdet å ha mistet tilgangen til, var det lite myndighetene kunne gjøre.

Det er ingenting namsmyndighetene kan gjøre. Det var flere politifolk hjemme hos ham, uten å komme noen vei. Han sto der og nektet å samarbeide. Da er du ganske tøff, sier Melissa Z. Calti i Legalis advokatfirma.”

Det var sikkert mye styr for paret, men det er utrolig spennende å se at for første gang har man en asset som myndigheter ikke kan gripe inn i å beslaglegge, de er helt handlingslammet. Enten man er enig eller uenig med mannen, er det helt sikkert at dersom man er gift i dag, bør eventuelle Bitcoin investeringer hvis man tenker 50/50 fordeling ved et brudd, gjøres på hver sin separate wallet.

Det blir nok mange “båtulykker” i rettsapparatet fremover. (båtulykker er en Bitcoin meme, som man bruker for å late som man har mistet tilgangen til nøklene sine for at de ikke skal kunne beslaglegges). I praksis er det helt umulig for myndighetene og bekrefte og da er det lite de kan gjøre. Bitcoin er frihetspenger!


– Ukens Vinnere: INJ +56% – FTT +52% – WOO +51% – XRD -39% – ARB +37% – RNDR+36% – OKB +29%. Ukens Tapere: QNT -2% – FRX -0.5% – TRX -0.3%. Nesten alle er i grønne. Herlig!

@Cryptobubbles

– Fear & Greed indeksen er tilbake på 68, snittet for uken var 65 og vi er på den grådige delen av skalaen. Jevn prisvekst på dette nivået er sunt.

@Alternative.me

– Sverige øker skatten på strøm til datasenter med 6.000% pr kWh. Dette kan ødelegge for hele Bitcoin mining industrien i landet. Når de fjerne skatteinsentivene til datasenter er det nesten bare Bitcoin minere i Nord-Norge som fortsatt er profitable med de europeiske strømprisene. @Coindesk.

– Når vi ser på markedsverdien til all fiat i sirkulasjon hos verdens 28 rikeste nasjoner målt i dagens Bitcoin-verdi, kan vi se at “totalverdien” på disse er 4.623 milliarder Bitcoin. Når man da tenker på at det kun finnes 21.000.000 Bitcoin er det ikke rart at man blir bullish med viten om at alle fiat-valutaer har feilet i verdenshistorien. Vi kan også se at Bitcoin være på 18 plass på listen i markedsverdi og Bitcoin er dermed på en verdensvaluta på topp 20-listen!

@Fiatmarketcap

– Michael Saylor har lenge snakket om at grunnen hans til å kjøpe Bitcoin var at han ikke ønsket å sitte på en haug med penger som smeltet sakte som en isbit fra inflasjon. Under kan du se Apple sin kontantbeholdning siden 2014. Toppen kom i 2018 med $300 milliarder i cash, fem år senere har kontantbeholdningen halvert seg og “smelter” raskere enn noen gang på grunn av inflasjonen. Det er på tide at Apple kommer seg inn i Gull og Bitcoin.

@Bloomberg @BitcoinNewsCom

– Sist uke holdt Texas høring om House bill 1666 / Senate bill 770 som skal beskytte Texanere fra fraksjonelle Bitcoin reserver hos Bitcoin forvaltere/børser, og at Bitcoin solgt skal holdes 1:1 med reserver. Pierre Rochard fra Riot platforms var med i høringen og representerte Bitcoinere. Under har du innlegget hans som du også kan høre han lese her. Fraksjonelle Bitcoin Reserver er en reell trussel, så det er flott å se at det blir lagt fokus på det! Det som skjer i Texas om dagen er et ledende eksempel for Bitcoin verden over.

@Pierre Rochard

21% av de som selv sier de eier Bitcoin er millennials og utgjør dermed den største eiergruppen, altså de som er født mellom: 1981-1996 – Millennials har vokst opp med et pengesystem som føles som det løper fra dem, alt blir dyrere raskere enn de fleste klarer å opparbeide seg kapital. Da er det lettere å lete etter en “løsning” enda det krever høyere risiko. At generasjon Z kommer like bak er naturlig mye av de samme årsakene. Baby boomerne som har bygget en verden for seg selv og dratt opp stigen bak seg sitter fint i det, og tar dermed mindre risiko med sine 5%.

@Documenting BTC – Prøver å finne kilde ta den enda med en klype salt.

Kongressmann Warren Davidson introduserer et lovforslag som effektivt vil fjerne Gary Gensler fra sin posisjon som Chair (leder) av Securities and Exchange Commission “SEC”. Løsningen han foreslår er å bytte lederrollen med en “Executive Director” stilling som rapporterer til et styre, der makten vil ligge. Ingen tidligere SEC Chairs vil ha lov til å inneha stillingen. @WarrenDavidson. Fantastisk av Davidson, dette sender alle de riktige signalene om at SEC bør følge med i tiden.

SEC kommisjonær Hester Peirce om problemene med dagens SEC

Hør Jack Dorsey tidligere Twitter og nåværende Block CEO snakke om hans mening med livet, å fremme Bitcoin adopsjon. Her!

Den kunstige intelligensen Chat GPT ser ut til å ha forstått Bitcoin, vi får bare sørge for å nyte det frem til romvesenene kommer 😂

Chat GPT – Redigert innlegg jeg lånte fra @Tiderpenger

Takk for at du leser Kryptonytt! Ha en riktig god dag // Alexander.

Dette nyhetsbrevet kommer ut rykende ferskt, hver ukedag, på Substack!

Skrevet av Alexander Ellefsen