KÅKÅnomics – Inflasjon som bedrageri? En samtale om inflasjonens vesen med Rune Østgård (27. oktober)

Pengefrihet eller inflasjonspolitikk?

«Inflasjon er en måte myndighetene kan konfiskere folks verdier i skjul på, uten at ett menneske av en million får tyveriet med seg», skrev den britiske økonomen John Maynard Keynes.

Pengesystemet vårt har i grove trekk vært det samme siden «den originale gullstandarden» ble begravd i 1914. Norges Bank har ansvaret for å holde verdien på den norske krona stabil, og skal styre mot at konsumprisene stiger med 2% hvert år. Med en prisstigning som har kommet ut av kontroll verden over tar nå flere til orde for at vi trenger debatt om pengepolitikken. Noen stiller til og med spørsmålet: Er det på tide med en fullstendig systemendring?

Rune Østgård ga i fjor ut boka «Fraudcoin – 1000 år med inflasjon som politikk». Boka lå på bestselgerlisten av dokumentarbøker på ark.no i vår, og han var bl.a. gjest i tre episoder av den populære podcasten Wolfgang Wee Uncut.

Vi har invitert Østgård til å holde en innledning basert på boka, etterfulgt av en samtale.

Kjøp billetter her.