Hvordan kjøpe Bitcoin?

Det er i dag svært enkelt å kjøpe bitcoin i både Norge og i store deler av resten av verden. Det kreves ingen teknisk innsikt for å kjøpe bitcoin, og det er like enkelt som å kjøpe en hvilken som helst vare eller tjeneste på nett.

Det finnes i dag en rekke handelsplattformer og børser hvor det går an å kjøpe bitcoin i Norge og i utlandet. Mange av disse handelsplattformene selger også andre svindelaktige og spekulative produkter som gjør at Timechain.no ikke vil anbefale dem til å våre lesere. Vi vil heller aldri anbefale handelsplattformer hvor brukerne kan kjøpe en representasjon av bitcoin, men ikke ta dem ut til egen lommebok.

Vi vil samtidig understreke at alle handelsplattformer som selger og oppbevarer bitcoin, kan utsettes for hackerangrep og andre sikkerhetsbrudd. Det er derfor viktig at brukerne i størst mulig grad oppbevarer bitcoin på egen lommebok selv. Du kan lære mer om oppbevaring av Bitcoin her.

Her følger en kort innføring i hvordan du kan kjøpe bitcoin i Norge:

Steg 1. Opprett konto

Det første du trenger å gjøre er å sette opp en brukerkonto på en handelsplattform. Den beste plassen å kjøpe bitcoin på i Norge er gjennom BareBitcoin (foreløpig tilgjengelig på web og App Store, og det jobbes med en Android-implementasjon).

Skriv inn ønsket brukernavn og pin-kode. Du må også fylle inn fullt navn, mobilnummer og e-post.

Steg 2. Kjøp bitcoin på 10 sekunder

Det tar kort tid å registrere bruker på appen, og det går an å kjøpe bitcoin via forhåndsbetalt balanse eller direkteoverføring fra norske bankkontoer. Alt man trenger å gjøre, er å legge inn beløpet en ønsker å kjøpe for – og BareBitcoin fikser resten.

BareBitcoin har lave handelsgebyrer, og det koster ingenting å overføre bitcoin fra appen til egen lommebok. BareBitcoin har støtte for automatiske kjøp, automatiske uttak og uttak til Lightning-lommebok. Merk at det ikke er mulig å selge bitcoin via BareBitcoin på nåværende tidspunkt. Ved salg er det likevel enkelt å overføre bitcoin til en handelsplattform som støtter det.

Videoen under viser hvor enkelt det er å kjøpe bitcoin gjennom BareBitcoin-appen:

Steg 3. Automatisk uttak og overføring av bitcoin

Etter du har kjøpt dine første bitcoin, bør du sørge for å overføre dem til din lommebok. Dette kan enten gjøres via automatiske eller manuelle uttak. Automatiske uttak innebærer at man kan overføre bitcoin fra appen til egen lommebok med jevne intervaller. Forutsetningen for å gjøre dette er at man skriver inn adressen til lommeboken med ønsket beløp.

For sikkerhetsmessige årsaker gjennomgår BareBitcoin alle uttak manuelt. Dette innebærer at det kan gå én dag eller to før uttakene prosesseres.

Utenlandske handelsplattformer

Hvis man av ulike årsaker ikke kan benytte seg av BareBitcoin-appen, finnes det også noen gode utenlandske handelsplattformer som utelukkende legger til rette for bitcoin. En av de beste bitcoin-plattformene i Europa, er Relai som er lokalisert i Sveits.

Relai finnes i både App Store og Google Play – og er tilgjengelig for brukere i Norge. Relai lar deg kjøpe bitcoin med fiat uten registering eller verifisering.